Kokeilussa: Incase Icon Sleeve for MacBook Pro 13″

Suoja Macbook Pro 13″ malleille

Jokunen tovi takaperin myin kotoa iMacin pois ja palasin kotikäytössä ensisijaisena mäkkinä käyttämään Mac Miniä sekä lisäksi 13-tuumaista kannettavaa MacBook Prota. Kirjoitan kokemuksiani ja laajempaa höpötystä Mac Ministä ja läppäristä ja niistä syistä miksi iMacin vaihdoin Mac Miniin + kannettavaan, mutta tällä kertaa keskityn lyhyesti arvioimaan läppärin oston yhteydessä samalla kertaa hankkimaani Incasen suojaa.

Incase Icon Sleeve with TENSARELITE on kaikessa yksinkertaisuudessaan läppärin suoja jonka sisälle uudempien sukupolvien 13-tuumaiset MacBook Prot humpsahtaa varsin helposti.

Yksi tapa millä tämä erottuu monesta muusta suojasta on sen vetoketjun puute. Käytännössä kyljestä nostetaan hieman ja läppäri huljautetaan sisälle suojukseen. Äkkiseltään mielikuvana voisi syntyä ajatus siitä että läppäri myös yhtä helposti sieltä pääsee pois tipahtamaan, mutta suoja on rakennettu sen verran fiksusti että siinä on pienimuotoinen syvennys jonka sisään kannettava asettuu mukavasti majailemaan.

Kannettava tungetaan suojaan sisälle sivusta hieman kylkeä nostamalla

Tuntuma suojassa on hyvä. Ei tämän kanssa läppäriä mieli toki tee heitellä pitkin lattioita, mutta jämäkät kulmat suojassa pehmentää edes jonkin verran iskuja ja kolahduksia joita helposti voi läppäriä repussa kuskatessa tulla. Suoja on hyvän oloinen myös paksuutensa osalta. Kun läppäri on suojan sisällä ei se paljoa muutu paksummaksi kantaa toisin kuin joidenkin muiden suojien kanssa.

13-tuumaisessa mallissa sen pieni koko on painon lisäksi olennainen tekijä (ainakin itselle) joten myös suojan on hyvä olla mahdollisimman hyvin kannettavan kokoa tukeva ratkaisu. Käytännön elämässä liiaksi kokoa kasvattava suoja tarkoittaisi vain sitä että se jäisi ainakin allekirjoittaneelta käyttämättä kokonaan ja kannettava lentäisi reppuun ilman lisäturvaa ympärillään.

Allekirjoittaneella tämä on ollut ensisijainen ja samalla myös jokapäiväinen MacBook Pron sijoituspaikka myös kotona ollessani kaikkina niinä hetkinä jolloin kone ei ole käytössä.

Lopputulemana Incasen suoja vaikuttaa hintansa arvoiselta. 1Storessa näitä myytiin hintaan 49 euroa joten aivan halvimmasta päästä oleva tuote se ei ole kategoriassaan, mutta käytön näppäryys, liikkuvien osien vähäisyys, yleinen subjektiivinen tyylikkyys ja laadukas kokonaistuntuma tekee siitä varmasti myös monelle muulle varteenotettavan vaihtoehdon mikäli etsinnässä on suojus tämän kokoluokan kannettavalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.