Parveketta siistimmäksi

Parveke ennen siivoamista

Ajatuksena on ollut laittaa parveke jossain vaiheessa kesäkuntoon eli hieman siistimpään kuntoon. Kuten kuvasta näkyy vanhoja romuja oli kerennyt kertyä jo jonkin verran mutta jokin aika takaperin sain vihdon aikaiseksi selvitttää mistä saa jonkun tahon hakemaan romut pois.

Itse näiden kärrääminen olisi ollut vaivalloista sillä olisi pitänyt kysellä kantoapua sekä hommata auto + peräkärry tai vaihtoehtoisesti paku ja lisäksi vielä miettiä minne romut saa dumpattua. Onneksi netistä onnistuin selvittämään että HSY:n eli Helsingin Seudun Ympäristöpalveluiden kautta voi tilata jonkun hakemaan näitä pois maksua vastaan. Soitin sinne ja sovin noudosta seuraavalle päivälle kun sattui vapaata silloin heillä olemaan.

Kantomiehet tulivat jo aamusta romuja hakemaan ja pian parveke olikin jo tyhjänä. Hintaa romujen hakemiselle tuli ainoastaan 120 euroa joka oli varsin tolkullinen summa.

Parveke romujen vaihdettua sijaintiaan

Tietenkin rahallisesti 120 euroa on iso summa sekin, mutta jos laskee kuinka paljon olisi mennyt omaa aikaa ja vaivaa että näistä olisin eroon hankkiutunut oikeaoppisesti ympäristöystävällisillä metodeilla huomaa että summa ei ole mikään kohtuuton. Tässä iässä ei enää “yön pimeinä tunteina kun kukaan ei huomaa käyn dumppaamassa romut roskakatokseen” -tyylinen ratkaisu tunnu mitenkään realistiselta tai toteuttamiskelpoiselta idealta joten parempi näin.

Kunhan tässä kesää kohden mennään täytyy tänne koettaa kehittää jonkinlaisia istuimia ja pientä pöytää eli ehkä jonkinlainen puutarhakalustesetti voisi olla ihan vaihtoehto. Tällä ei kuitenkaan ole vielä kiirettä ja pari kuukautta varmaankin saa vielä kesää odotella joten siihen asti parveke saa olla tyhjillään.

Leave a Reply

Your email address will not be published.