Kokeilussa: GoPro 7 Hero valokuvaamisessa

Kuva asuntoni ikkunan läpi kuvattuna

Viime vuoden loppupuolella hankin itselleni GoPro 7 Hero Black -actionkameran. Ennen ostoa itseäni kiinnosti tietää minkälaisia valokuvia GoProlla pystyy ottamaan – onko niistä mihinkään edes hyvässä valaistuksessa vai onko actionkameran ainoa realistinen käyttötarkoitus vain videoissa joihin se ensisijaisesti on tehtykin.

Omien havaintojeni pohjalta voisin sanoa GoPron olevan varsin peruspätevä hyvässä valossa ottamaan edes käyttökelpoisia räspintäkuvia. Suurimmat haasteet valokuvaukseen tällä laitteella on tietenkin nopeasti kasvava kohina kun valon määrä vähenee sekä helposti tärähtävä kuva. Laitan tähän kuitenkin joitain kuvia joita olen ottanut GoProlla hyvässä valaistuksessa joista saa jonkinlaisen käsityksen minkälainen se on kamerana kuvan laadun osalta.

Ainoat muokkaukset joita näihin kuviin olen tehnyt on kuvan koon pienentäminen ja pakkaaminen JPG:ksi pienempään kokoon. Syynä tähän on tietenkin omassa blogissani olevat asetukset joilla olen rajannut järjettömän suurikokoisten kuvien lähettämistä blogiini.

Koivukylässä
Koivukylän juna-asemalla
Sherlockit osaavat arvata mistä tämä on
Koivukylässä tämäkin
Keittiössä. Kukka kaipaa selvästi vettä.
Pystykuva matkalla Koivukylän juna-asemalle

Kuten kuvista voi havaita on perus turistiräpsintäkuvissa GoPro Hero 7 Black kuvanlaatunsa osalta jo sen verran hyvä että paremman kameran puuttuessa on tälläkin mahdollista saada asiallisia lopputuloksia.

Täytynee jossain vaiheessa enemmänkin alkaa tällä valokuvailemaan jotta oppisi paremmin ottamaan kuvia jotka eivät tärähdä, sillä kymmenestä kuvasta helposti itselläni ainakin kuusi tärähtää täysin käyttökelvottomaksi. Pitää perehtyä onko asialle mitään tehtävissä asetuksien osalta vai vaatiiko tämä vain vakaampaa kättä kuvaajalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.