Reissu Prahaan – päivä 0

Reissua varten tuli hankittua matkalaukku

On taas se aika vuodesta jolloin sisäinen muuttolintuni alkaa haikailemaan kohden etelän lämpimämpiä maita ja matka Tšekkejä kohden alkaa olemaan käsillä. Tarkemmin ottaen matkan kohteeksi on valikoitunut Praha. Matkalle lähden saman kaverin kanssa jonka kanssa viime vuonna kävimme Virossa, Latviassa, Liettuassa sekä Puolassa (lue täältä).

Kun tämä blogipostaus näkee päivänvalon on matkan tarkoitus olla jo käynnissä ja matkalaisten vieraan maan kamaralla ja toivon mukaan jo jossain hotellissa, joten tavalliseen tapaan päivän viiveellä tulevat nämä postaukset jo aivan käytännön syistä. Käytännön syynä on tietenkin se että kerkeän niitä kirjoittelemaan vaikka illat venähtäisi pitkäksikin.

Kaverini tuli luokseni sunnuntaina myöhään illalla ja aloimme tekemään samantien matkasuunnitelmia kun pääsimme asunnolleni. Katselimme ensin lentoja + hotelleja valmiina paketteina, mutta lopulta päädyimme varaamaan etukäteen ainoastaan lennot sinne ja takaisin.

Ajatuskelana tähän oli siis se, että kaupunki ei ole kummallekaan tuttu eikä ole pienintäkään käryä onko matkapaketeissa löytyvä hotelli mistään kotoisin, onko sinne vaikea mennä ja löytääkö sitä edes. Jos vain lentää sinne voi valita hotellin sieltä mistä vain sattuu vapaata löytymään ja jossa on tolkun hinnat. Tällöin voi halutessaan myös vaihtaa hotellia kesken kaiken jos viereiseen huoneeseen sattuu vaikkapa asettumaan taloksi pelimannekerho joilla on tapana harjoitella trumpetinsoittoa tuntikausia yöaikaan tai tapahtuu jotain muuta yhtä yllättävää mutta vähäisesti toivottua aktiviteettia.

Matkalaukkuun tuli hommattua myös nimilappu.

Varasimme lennot suoraan Finnairin nettikaupan kautta. Varausprosessi oli helppo ja mutkaton ja meno-paluulennot sai kummallekin yhteishintaan 450,06 eur. Tosin 14 euroa edullisemmin olisi saanut jos ei olisi halunnut varata ikkunapaikkaa myös toiseen suuntaan tullessa, mutta samapa tuo oli ottaa kun niin pieni hintaero oli kyseessä. Mielenkiintoisesti Suomesta Prahaan lennolle ikkunapaikan valinta ei maksanut mitään ekstraa, mistä lie johtui.

Eilen päivällä kävimme kaupungilla etsimässä tavaraa matkalle. Valitsimme että haluamme matkaan ainoastaan käsimatkatavaran verran roinaa joten tämä vaati sitten jonkinsorttisen matkalaukun hankkimista. Tietenkin tavarat olisi voinut survoa reppuunkin, mutta koska käsimatkatavaran koot on tarkasti määritelty senteissä ja kiloissa olisi ollut haastavaa mittailla ja arpoa onko senttimäärä repussa leveimmältä kohdalta leveämpi kuin sallittu koko. Helpommalla säätämisellä siis pääsi kun kävi ostamassa jonkin standardikokoisen matkalaukun.

Matkalaukkua tuli käytyä ensin katseltua Verkkokauppa.comista, mutta edullista laukkua oikeassa kokoluokassa ei ollut hyllyssä (tai emme sattuneet bongaamaan) joten jatkoimme etsimistämme. Kävimme keskustassa Clas Ohlsonilla josta tämän postauksen ensimmäisessä kuvassa nähtävä matkalaukku sattui sitten löytymään. Ainakin näin ennen reissuun lähtöä laukku vaikuttaa hyvälle – saapa nähdä miten sitten kun se on päässyt kenttätestiin 😀 Lisäksi samasta kaupasta löytyi nimilätkä ja laukun painon mittari joten ostin myös moiset jotta osaan mitoittaa minkä verran laukkuni painaa. Rehellisesti sanoen en osaa arvioida edes suuntaa-antavasti tavaran painoa joten vaihteluväli voisi olla kilokaupalla. Mittari siis tuli varsin tarpeeseen.

Laukun painon mittaava härpätin

Kaupungilla ollessamme kävimme vielä vaihtamassa euroja korunoiksi eli Tšekin maan valuutaksi. Vaikka onkin odotettavaa että pankkikortit toimivat siellä aivan samalla tapaa kuin muuallakin, on silti hyvä olla hieman käteistä paikallisessa valuutassa jos jotain ongelmia ilmenee.

Rahanvaihto tuli tällä kertaa hoidettua Helsingin rautatieasemalla olevalla Forexilla. Ennen meitä rahanvaihtoon oli menossa ainoastaan muutamat ihmiset, mutta jostain kumman syystä heidän rahanvaihto-operaationsa kesti kauan kuin Iisakin kirkon rakentaminen. Luultavasti jonossa meni lähemmäs 45 minuuttia tai ylikin. Oma asiointini kesti n. 3 minuuttia joten en tiedä miten ihmeessä edelliset rahanvaihtajat saivat kulumaan niinkin kauan kuin mitä heillä kesti. Onneksi ei ollut kiire minnekään joten aikaa oli odotella.

Rahaa tuli annettua vaihdossa 106 euroa ja parikymmentä senttiä tai jotain niitä main ja sillä sai 2700 korunaa. Vaihtomaksu oli ilmeisesti vitosen luokkaa jostain syystä, toisessa Forexin paikassa se oli aiemmin ainakin ilmaista. Yhtä kaikki, pääasia että käteistä sai myös oikeassa valuutassa matkaan.

“Et sit vienyt taaskaan roskia ulos mennessäs” – 500 setelissä on passiivis-aggressiivsen ilmeen omaava naishenkilö.

Kello on tätä kirjoittaessa nyt 18:14 eli maanantai-ilta on jo pitkällä menossa. Vähitellen voisin pistää läppärin lataukseen, alkaa pakkailemaan matkalaukkua ja tekemään vielä netissä lähtöselvitystä jotta aamulla olemme mahdollisimman valmiita lähtöön. Lento lähtee Suomesta kello 09:30 ja perillä sen on tarkoitus olla 10:50 Prahan aikaa. Matka-aika on siis hitusen yli kaksi tuntia koska matkalla kellot siirtyvät tunnilla.

Jos Luoja suo ja olemme päässeet turvallisesti perille pyrin kirjoittamaan heti huomiselle lisää matkasta, hotellin etsimisestä ja muusta sellaisesta mitä matkalle on mahtunut. Kuulemiin! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.