Uudet nakit fillariin

Uudet kumit alla

Viime torstaina oli tarvetta käydä viemässä käteistä tilille kun tori.fi:n kautta tuli käytöstä poistunutta tavaraa laitettua myyntiin. Lähin paikka jossa käteistä oli mahdollista laittaa tilille oli Vantaan Tikkurila joka on 4.6 km päässä kämpältäni, joten muutama viikko takaperin ostamalleni fillarille tuli taas käyttöä.

Pääsin perille Tikkurilan Nordealle, mutta valitettavasti muutamia metrejä ennen pihaan tuloa takarengas otti ja puhkesi. Kävin rahat viemässä tilille ja lähdin viemään pyörää huoltoon. Onnekseni rengas levisi vasta Tikkurilassa koska matkaa huoltamolle oli ainoastaan 800 metriä.

Huoltamo oli nimeltään Kunnon Kauppa. Talutin fillarin sinne ja selitin ongelman ja myyjä suositteli jotain pistosuojattua rengasta. En ollut moisesta kuullutkaan (tai jos olen, olen unohtanut sen varsin autuaasti) mutta rupateltuani aikani tulin tulokseen että sellaisilla mennään. Huollossa vaihdettiin uusi sisäkumi sekä ulkokumi.

Koska pyörässäni oli vielä alkuperäiset nakit edessä ja takana tuli samalla vaihdatettua samanlainen rengas myös eteen kaiken varuilta. Hintaa renkaiden vaihdolle tuli 101 euroa töineen päivineen joka toki tuntuu fillarin hintaan nähden suurelta, mutta jos tällä polkaisen 101 km niin eihän tuolle enää jää kuin euron per kilometri hintaa joten varsin huokeista kilometreistä kuitenkin puhutaan. Ja mitä enemmän tällä pyöräilen sitä edullisemmaksi se suhteessa tulee.

Uudet renkaat tuntuivat hyvältä ajaa ja Tikkurilasta paluu Koivukylään sujui rempseästi rallatellen. Toivon mukaan muita huoltoja ei olisi tarvetta tehdä ihan hetkeen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.