Perjantaipullo: Svijany Svijanský Máz

Tsekkiläistä markettiolutta

Tämänkertaisena perjantaipullo-postauksena on tsekkiläinen olut jota koetin täällä Prahan-reissullani. Toki koetin muitakin mutta niistä en tullut kirjoittaneeksi.

Koska olen reissussa ja teen näitä postauksia hotellihuoneesta käsin on olutlasi hyvin erilainen kuin tavallisesti (eli sellainen lasi joka sattui huoneessa olemaan) eikä näemmä kuvakaan tullut kovin hyvänä tähän postaukseen. En myöskään jouda etsimään oluen tunnelmaan sopivaa musiikkia kuten normaalisti olen tehnyt, mutta matkalla oluen testailu on erilainen prosessi eikä kaikkea voi tehdä tavalliseen tapaan joten näillä mennään.

Ensimmäiseksi olueksi hotellihuoneelle testiin päätyi Svijany Svijanský Máz. Kyseessä on 4.8 % vahvuinen tsekkityylinen pils/lager. Tätä en ole koskaan Suomessa nähnyt joten Praha 3:lla sijaitsevassa Albert-marketissa käydessä täytyi olut nakata ostoskoriin. Jos käsitin oikein on kyseessä Svijany-panimon tuote.

Pullosta erottaa kohtalaisen makean ja imelänkin, hieman toffeemaisen aromin. Lasista en tajunnut nuuhkaista ja kuvan ottamisen jälkeen siemailinkin oluen pääosin pullotavarana. Suutuntuma on pehmeä ja keskitäyteläinen. Maku on toffeemainen ja makea, selkeästi imelämpään päin kallellaan oleva olut siis on kyseessä. Varsin juomakelpoinen olut jota voi mieluusti nauttia toisenkin kerran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.