Reissu Prahaan – päivä 5

Tummat pilvet lupailivat sadetta mutta jätti pitämättä lupauksensa

Viides matkapäivä alkaa olemaan illassa ja palasimme juuri takaisin Eurowings-hotellille jossa olemme koko matkamme ajan majoittuneet. Tämä päivä meni jälleen hieman kauempia alueita tutkaillen. Aamupalan jälkeen hönötimme muutamat tunnit hotellihuoneella ihan vain oleskellen ja nettiä selaillen ja jossain puolen päivän aikoja siirryimme pihamaan puolelle.

Hotellin respan neidiltä kysyimme neuvoa missä olisi lähin paikka mistä voisi ostaa julkisen kulkuvälineen lippuja kun entinen kolmen päivän lippu oli jo vanhentunut. Saimme häneltä ohjeet ja suunnistimme ostamaan lippuja jostain Trafi-paikasta. Nyt on taas reissun loppupäiviksi julkisen liikenteen lippu jolla saamme rällätä niin paljon kun mieli tekee. Tuskinpa hirveästi, mutta hyvä se on olla lippu niin ei sakkoja saa jos tarkistajat osuvat kohdalle (kuten jo kerran aikaisemmin kohdalle sattui).

Etsimme vaihteen vuoksi kävellen reitin Florencin metroasemalle normaalisti käyttämämme metroaseman sijaan. Kuten arvata saattaa ei reittimme ollut luultavasti kaikkein optimaalisin ja reitistä tuli pidempi kuin olimme aluksi arvioineet. Tämä onneksi ei haitannut koska mitään tarvetta ei ollut päästä mahdollisimman lyhyttä reittiä vaan katsella uusia alueita.

Hautausmaalla näkyi totutuista normeista poikkeavia hautapatsaita

Rullailimme metrolla muutaman pysäkin ohi keskustasta ja tulimme Malostranská-nimiseen paikkaan. Sieltä sitten lähdimme suunnistamaan summassa jonnekin suuntaan ja havaitsimme että lähistöllä siellä on jonkinlainen linnoitus. Linnoitus tosin oli sellainen että ei oikein saanut tolkkua mistä se alkoi ja mihin se loppui, mutta eipä se mitään.

Löysimme jonkun kahvilan ja kävimme siellä sitten syömässä ja juomassa ja samalla hieman toki tuli lepuutettua jalkojakin kun ruokaa odotti. Ruoka oli hyvää, vei nälän ja sen jälkeen matka jatkui siitä uudella energialla eteenpäin. Päädyimme aikamme pyöriskeltyyämme jonnekin isolle ja tyylikkäälle hautausmaalle missä oli monia erilaisia hautakiviä. Postailen näistä varmaankin joskus reissun jälkeen erillisen valokuvaupostauksen mikäli kuvista tuli tolkullisia sillä monia tyylikkäitä patsaita ja hautakiviä tuli nähtyä.

Hautausmaan vieressä oli todella tyylikäs kirkko, mutta harmillisesti sinne ei päässyt sisälle. Kirkon oven ulkopuolella luki että vain häitä järjestetään siellä eikä tähän hätään vaimoa löytynyt joten kirkko jäi näkemättä sisältä käsin.

Hautausmaan ja kirkon vieressä oli myös jonkinmoinen terassi jossa kävimme sitten ottamassa olutta ja limpparia. Hieman hassulta tuntui että 0.33 litran fanta maksoi 55 korunaa kun taas 0.5 litran olut maksoi 50 korunaa (eli vajaa kaksi euroa). Löysin jonkin vanhan tilaston jossa kerroraan että vuonna 2010 tsekkiläiset kiskoivat 159,9 litraa olutta per lärvi joka on merkittävästi enemmän kuin suomalaisten 85 litraa per henkilö.

Jossain päin kaupunkia

Hautumaan viereiseltä terassilta sitten siirryimme takaisin metrolle ja sieltä sitten summassa valitsimme jonkun pysäkin jossa emme ennen olleet jääneet pois. Lähdimme sieltä sitten palloilemaan fiilispohjalla johonkin suuntaan ja katselemaan maisemia ja sieltä onkin kaksi tämän postauksen valokuvista otettu. Löysimme täältäkin jonkinlaisen jäätelöbaarin ja kävimme istumassa jäätelöllä ja kahvilla.

Jäätelöbaarilta tultuamme ulos oli jo pilvet sen verran tummat että päätimme palata takaisin hotellin suuntaan. Kello oli jo yli viiden siinä vaiheessa kun lähdimme kahvilta ja jäätelöltä joten useampia tunteja oli kerennyt jo pyörimään ja maisemia katselemaan. Paluu hotellille tapahtui perinteisesti metroa käyttäen ja noin kilometri metrolta hotellille kävellen.

Tänäänkin on yli 11 kilometriä ollut kävelyä ja askeleita on ollut yli 14.000, joten vaikka näistä postauksista saattaa helposti saada kuvan että päivä on mennyt istuskellessa vain terasseilla ja hieman metrolla kulkien on todellisuus paljon muutakin. Paikasta toiseen tulee auringon paisteessa käveltyä paljon ja vaikka monesti pysähtyykin juomaan litratolkulla nesteitä (vettä, kahvia, olutta, limpparia, smoothieta) ei silti vessassa tarvitse kovinkaan usein käydä. Tästä pystyy päättelemään helposti että sisään tulevat nesteet kyllä tulee hikoiltua pihalle kiitettävällä tahdilla.

Loppuilta luultavasti menee tässä hotellilla ellei jossain vaiheessa vielä innostu jonnekin jatkamaan matkaansa. Näillä näkymin ilta menee kuitenkin lepäämisen merkeissä. Kuulemiin siis seuraavaan kertaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.