Sängyn vaihto

Uusi sänky on paluuta takaisin kapeaan sänkyyn

Viime kuun loppuvaiheilla makuuhuonetta imuroidessani sain vihdoin ja viimein tarpeekseni isokokoisesta sängystäni (katso kuva aiemmasta sängystä ja sen päädystä täältä). Osittaisena syynä on halu palata minimalistisempaan suuntaan joka on ollut vahvasti läsnä elämässäni lähiaikoina.

Oikeastaan tämä mielihalu minimalistisempaan sisustukseen on ollut läsnä melkein heti tulostimen oston jälkeen, sillä sen myötä katselin vanhoja valokuvia eri asunnoiltani ja huomasin että haikeudella muistelin minimalistisen sisustuksen itselleni tuottamaa henkistä mielihyvää. Paljon tilaa ja siisteyttä, helppoa imuroitavuutta ja raikasta tunnelmaa – jotain sellaista joka on vain kadonnut vuosien kuluessa kaiken vähitellen kertyneen roinan alle.

Onneksi elämä ja asunto (ainakin yksin asuvalla) on sellainen millaiseksi sen itse tekee ja vain muutos on pysyvää joten oli sama aloittaa suuntaamaan takaisin kohden vähempää romua ja omaa esteettistä silmääni miellyttävämpiä huonekaluja.

Isokokoinen sänky ja sen pääty olivat hyvät eikä niissä mukavuuden suhteen ollut mitään valittamista – sänky oli mukava nukkua, siinä oli tilaa olla leveästi ja sängynpäädyssäkin sai pidettyä sekalaista roinaa tarpeen vaatiessa.

Kuitenkin suurikokoisen sängyn kanssa mittani tuli täyteen sen vaatiman pinta-alan ja sen luomien haasteiden vuoksi. Huone alkoi näyttämään suhteellisen ahtaalta sillä sänky vei leijonan osan lattiatilasta. Lisäksi vielä suurempana haasteena tuli imuroiminen.

Aiemman sängyn koon vuoksi sen ainoa looginen sijoittelupaikka oli keskellä huonetta sillä nurkkaan sijoitettuna pedin petaaminen ei käy kovin näppärästi (sänky oli 140 cm leveä). Haluan kuitenkin pääsääntöisesti pedata petini koska petaamaton peti sotkee huoneen harmoniaa (!) ja luo kaoottista tunnelmaa.

Päiväpeittona on ensi hätään vielä parisängyn päiväpeitto

Koska sänky oli sijoitettu keskelle huonetta ei lattialla ollut matto päässyt kunnolla luomaan tasapainoa sisustukseen sillä matto jäi aina suurimmalta osaltaan sängyn alle piiloon. Samoin sen sängyn alle jäävän osuuden imurointi oli hankalaa ja pölyä kertyi sen reunoille kiitettävän nopeasti tarpeettomat määrät.

Tilan kaipuun lisäksi huoneen imurointi oli muutenkin todella tuskaista. Huonekaluja oli vaikea siirtää juuri minnekään koska sänky oli aina edessä ja nurkkiin pääsi nopeasti kertymään pölyä jota ei ollut helppoa imuroida pois. Haluan että siivotessa pääsen siivoamaan suoraan enkä joudu siivoamaan ennen siivoamista että edes imurointi onnistuu joten päätin laittaa vanhan sängyn kiertoon ja palata takaisin pienempään.

Olen aina ostanut omat sänkyni käytettynä joten taloudellisesti asialla ei ole juurikaan merkitystä jos vanhan sängyn pistää menemään ja hankkii toisen tilalle. Tori.fi:stä löysin tälläkin kertaa sängyn johon sain vielä kotiinkuljetuksen hintaan 60 euroa joten pari päivää myöhemmin oli jo uusi sänky asunnossa 🙂

Vaikka uusi sänky on ainoastaan 90 cm leveä eli 50 cm kapeampi kuin edellinen ei onneksi tästä ole tullut minkäänlaista hankaluutta. Sängyssä mahtuu siltikin hyvin nukkumaan eikä isompaa sänkyä ole tullut kaivattua.

Tästä on hyvä jatkaa tietä takaisin kohden minimalistisempaa sisustusta, eli sellaista mitä itselläni oli vajaa kymmenen vuotta sitten. Toki yhtä minimalistiseen asuntoon tulee tuskin palattua sillä nykyiset harrastukseni ovat sellaisia että niistä tulee enemmän roinaa kuin mitä aiemmin, mutta olen kuitenkin alkanut jo käymään kaappeja läpi, viemään ylimääräisiä romuja myyntiin tai roskiin (riippuen tavarasta) ja askel kerrallaan tietoisesti haluan palata minimalistisempaan elämäntyyliin. Pienin askelin kohden suurempaa päämärää siis jälleen mennään 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.