Perjantaipullo: Glensburger Weizen

Flensburger Brauerein Flensburger Weizen on 5.1 % vahvuinen hefeweizen eli saksalaistyylinen vaalea vehnäolut. Oluen väri on 12.0 EBC ja katkeroita on 14 EBU. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa, esim. Koivukylän K-Citymarketissa.

Oluen aukaistua huomaa että mistään vahvatuoksuisesta oluesta ei ole kyse sillä pullosta ei nouse kovin selkeästi esiin mitään tuoksua. Tuoppiin kaadettuna tuoksukin alkaa löytymään paremmin. Tuoksu on perinteikäs vehnäoluen tuoksu joka on hieman tunkkaiseen päin kallellaan.

Oluen kaatamisessa syntyy paljon vaahtoa ja pinnalle muodostuva vaahto on suhteellisen paksuhkoa hattaraa. Kovin kauaa vaahto ei kuitenkaan pinnalla pysy joten olutta pääsee nauttimaan nopeasti. Väri oluessa on suhteellisen samea ja simamainen.

Suutuntuma on aavistuksen laimea ja vetinen sekä hieman tunkkainen. Kepeää pistävyyttä on myös havaittavissa. Maussa on hivenen banaanin makua joka nopeasti kyllä katoaa suusta pois jättäen jäljelle ainoastaan vehnäoluen perus rungon.

Omaan makuuni juomakelpoinen mutta ei mikään erityisen hyvä olut liiallisen laimeuden ja vetisen tunnelmansa vuoksi.

Musiikiksi menee mm. Gloryhammer – Gloryhammer tai Korpiklaani – Rauta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.