Kirkkokuvat: Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Tämänkertaisina kirkkokuvina on Rekolassa Vantaalla sijaitseva Pyhän Andreaan kirkko. Pyhä Andreas oli Raamatun Uuden testamentin mukaan yksi Jeesuksen opetuslapsista kuten Markuksen evankeliumin kolmannen luvun jakeissa 13-18 olevassa opetuslasten listauksessa kerrotaan.

Vantaan seurakuntien nettisivujen mukaan kirkko on saanut nimensä myös kyseisen apostolin mukaan nimetyn rekolalaisen talonpojan Anders Räckhalsin mukaan. Tarinan mukaan hän oli yksi kolmesta talonpojasta joka on lahjoittanut maata Helsingin Pitäjän kirkolle vuonna 1401.

Wikipedian tietojen mukaan kirkko on valmistunut 1987 ja se on vihitty käyttöön 1988. Suunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Pirkko ja Pekka Piirta.

Tammikuussa 2018 kirkon edustalta otettu kuva
Saman kirkon edustalta kesäkuussa 2019 otettu kuva
Nanna Suden maalaama alttaritaulu vuodelta 1998
Pyhä Andreas

Leave a Reply

Your email address will not be published.