Vaatekaapin yksinkertaistamista

Yksivärinen T-paita on aina varma valinta

Kuten muutamassa postauksessa lähiaikoina olen puhunut on määränpääni kulkea vähitellen takaisin kohden minimalistisempaa suuntaa elämässä. Itselleni minimalistisempi suuntaus ei tarkoita ainoastaan vähempää romua lojumassa nurkissa, vaan enemmänkin se kokonaisuutena edustaa itselleni asioiden yksinkertaistamista eri elämän aloilla.

Esimerkiksi jos on vähemmän tavaraa nurkissa on merkittävästi helpompaa pitää asunto kohtalaisen siistinä. Kun on vähemmän roinaa on myös helpompaa löytää missä mikäkin tavara on. Tähän on valitettavasti vielä pitkä matka, mutta vähän kerrallaan siirtymä on meneillään. On kuitenkin muistettava että romut eivät ole ilmaantuneet yhdessä yössä joten on turhaa odottaa niiden myöskään yhdessä yössä katoavan.

Mitä vähemmän joudun tekemään (itselleni) turhia ja tarpeettomalta tuntuvia valintoja sitä yksinkertaisempaa elämää. Painopiste on kuitenkin sanassa itselleni. Se mikä on itselleni turha on jollekin toiselle ihmiselle tärkeä joten jokaisen on omalla kohdallaan mietittävä mitä pitää tärkeänä ja mitä ei.

Yksi asia jossa halusin yksinkertaistaa elämääni oli vaatekaappi. Kaapissani on eri värisiä ja eri kuvioilla olevia paitoja joista osa jo oli siinä kunnossa että niitä kehtasi käyttää enää kotonaan. On turhaa omistaa sellaisia perusvaatteita joiden kunto on sellainen että niitä ei voi käyttää kuin kotonaan joten oli aika käydä K-Citymarketista ostamassa viisi kappaletta sopivan kokoisia mustia T-paitoja.

Ostin kerralla viisi jotta jokaiselle työpäivälle voin vaihtaa puhtaan. Viikonloppuna sitten aina kerkeää pyykkäillä joten seuraavallakin viikolla on taas puhdasta päälle. Kaikki paidat ovat samanlaisia, saman kokoisia ja yhtä väriä jolloin säästyn valintojen tekemiseltä. On sama minkä niistä otan kun aina tulee oikean värinen ja oikean kokoinen paita joka sopii minkä tahansa vaatetukseni kanssa. Easy Livin’.

Kun saan painoa pudotettua on tarkoitus siinä vaiheessa heittää sitten isoksi jäävät vaatteet kiertoon ja käydä uudet tilalle. Tärkeää on eliminoida vaatekaapin täyttyminen tarpeettomasti mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Kelien kylmetessä täytyy vielä käydä etsimässä yksivärisiä pitkähihaisia paitoja. Kesän kuumuudessa vielä näillä T-paidoilla on hyvä jatkaa eteenpäin ilman tarpeettomia valintoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.