Perjantaipullo: Öllenaut Sauna Alus

Virolaisen Öllenautin panimon Sauna Alus on 4.5 % vahvuinen erikoisolut (saison). Katkeroita siinä on 9.0 EBU ja kantavierrettä 8.9 °P. Olutta myydään mm. Alkon tilausvalikoimassa mutta myös suoraan hyllytavarana hyvin varustelluissa kaupoissa, esimerkiksi omani löysin Koivukylän S-Marketista Vantaalta.

Oluen aukaistua erottaa terävän ja väkevän tuoksun jossa on vahvasti hiivaisuutta mukana eikä tuoksu menetä omalaatuista aromiaan myöskään tuoppiin kaadettuna. Olut kuohuaa kohtalaisen voimakkaasti kaadettaessa mutta maltillisella kaatamisella ylitse kuohumisen vaaraa ei kuitenkaan ollut. Pinnalle muodostuu ohutta pitsimäistä vaahtoa joka haihtuu suhteellisen nopeasti jo pinnalta pois.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on raikkaan aromikas eikä siinä humala nouse kovinkaan vahvasti esiin. Sitrusmaista vivahdetta kuitenkin on löydettävissä aavistuksen verran. Maku on kokonaisuutena miellyttävä ja tasapainoinen mutta silti selkeästi persoonallinen.

Kokonaisuutena toimiva ja asiallinen olut jota voi nauttia mieluusti vaikka toisenkin kerran.

Musiikkina menee mm. Combichrist – Maggots at the party tai Massive Ego – Digital Heroin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.