Perjantaipullo: Fuller’s Imperial Stout

Englantilaisen Fuller’sin panimon Fuller’s Imperial Stout on 10.7 % vahvuinen imperial stout. Katkeroita siinä on 60.0 EBU ja kantavierrettä 27.0 °P. Väriarvoa en löytänyt, mutta kuten kuvasta näkyy on kyseessä väriltään täysin tumma olut. Koska alkoholitilavuutta on näin paljon myydään tuotetta Suomessa vain Alkossa jossa sielläkin se on tilausvalikoiman tuotteita. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivuilta.

Fuller’sin imperial stout erottui Alkossa joukosta jo heti myyntipakkauksensa osalta, sillä pullo toimitetaan pahvipaketissa eikä sellaisenaan lasipulloa hyllystä löydä.

Pullon aukaistua erottaa vahvan alkoholin tuoksun. Eipä ihme sillä olut on vahvasti humaloitu ja sen kyllä erottaa tuoksusta. Tuoppiin kaataminen on vaivaton prosessi, sillä vaikka olut kuohuaa kohtalaisen paljon katoaa vaahto myös todella pian pinnalta jo poiskin.

Suutuntuma on täyteläinen, paksu ja voimakas. Mausta erottaa kevyesti hedelmäisen sekä paahteisen maun, vaikkakaan kumpikaan näistä ei nouse mitenkään kovin vahvasti esiin. Tasapainoisesti.

Olut myydään pahvisessa rasiassa

Maku on yleisesti ottaen nautittava, mutta omaan makuuni tarpeettoman vahvasti humalainen ominaismaku korostuu aavistuksen liiaksi. Tällaisenaan kuitenkin juomakelpoinen olut.

Musiikiksi menee mm. I miss my death – Earl pale tai Aut Mori Элегия Безмятежности

Leave a Reply

Your email address will not be published.