Kokkailukeskiviikko: Wokkia ja kana cordon bleuta

Pitkä aika on jälleen vierähtänyt edellisestä kokkailukeskiviikosta mutta vaihteen vuoksi innostuin koettamaan jotain erilaista kuin aikaisemmin joten vihdoin pääsen taas kirjoittamaan uutta kokkailukeskiviikko postaustakin!

Tällä kertaa laitoin LIDL:n pakastealtaasta löytyviä chicken cordon bleu -pihvejä, wokkikasviksia sekä chicken sweet souria jasminriisin kanssa.

Käytännössä kaikki ainekset löytyivät LIDL:n pakastealtaasta sillä riisi ja kana sweet ‘n sour -kastikkeessa oli valmis kuutio joka lämmitettiin vain mikrossa. Wokkivihanekset myytiin myös pakastealtaasta joten näistä sai ainakin helposti aterian aikaiseksi.

Aterian tekeminen on helppoa. Uuni n. 200 asteeseen, kana cordon bleu -pihvit uuniin pellille ja keskilämmölle n. 25 minuutiksi. Niiden valmistumista odottamista on aika heittää jäiset wokkivihanneket pannulle lämpenemään.

Wokkivihannekset johon sekaan on heitetty mikrossa jo lämmitetty riisi ja kana

Kun aikaa oli noin viitisentoista minuuttia enää jäljellä siihen että uunissa olevat pihvit piti ottaa pois oli sopiva aika heittää mikroon pahvikuutio jonka sisällä riisi ja kana sweet ‘n sour kastikkeella on. Mikro täydelle teholle seitsemäksi minuutiksi ja ateria on sen osalta valmis. Viskasin kuitenkin kuution sisällöt vielä pannulle wokkikasvisten sekaan odottamaan uunista saapuvia pihvejä.

Vihdoin kun uunissa olleet pihvit olivat valmiina heitin yhden pihvin lautaselle ja puolet tuosta pannun sisällöstä seuraksi. Siitä sai sitten ison annoksen syötäväksi ja lisäksi vielä eväät seuraavalle päivälle töihin. Näppärää.

Maku oli ihan toimiva ja hintakin kohdallaan. Helppo ja edullinen kotiruoka siis tämäkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.