Kokkailukeskiviikko: Perunamuusia ja lohta

Valmis ateria

Tämänkertaisena kokkailukeskiviikon ateriana on hyvin perinteikäs kotiruoka jota jo kouluaikoina sai nauttia useammat kerrat eli lohta ja perunamuusia.

Kuten tähän mennessä jokainen valmistamani ateria oli myös tämä haastavuutensa osalta niin helppo että tätä voi tehdä melkein milloin tahansa. Ateria on kaiken lisäksi nopea valmistaa joten tässäpä mitä oivallisin ateria arkeen.

Ruoan laitto alkaa sillä että uuni laitetaan 175 asteeseen lämpenemään, heitetään lohipala uunivuokaan ja nakataan se uuniin. Ajastimen ajaksi pistin 22 minuuttia koska uuni ei ollut vielä lämmennyt, jos uuni olisi ollut jo 175 asteisena olisin laittanut ajaksi 20 minuuttia. Tällä ei kuitenkaan ole juuri mitään merkitystä sillä maalaisjärjenkin pitäisi jo kertoa että sapuskan voi ottaa uunista ihan fiilispohjaltakin kun se on luultavasti jo valmista eikä minuuttiaikataululla tarvitse kytätä.

Kun aikaa oli noin 15 minuuttia kalan valmistumiseen laitoin hieman vajaa kuusi desiä vettä kattilassa kiehumaan. Kun vesi kiehui heitin sekaan Mummon muusi -valmisperunamuusipussin veden sekaan. Tietenkin siis ainoastaan sen pussin sisällön enkä pusseineen päivineen. Sen jälkeen lusikalla hämmentelin muutamat kerrat ja muusi olikin valmista. Melkoista magiaa mitä nykyaikana pussiruoista saa valmistettua ja miten helposti.

Muusi kattilassa odottamassa annostelua lautaselle

Jätin perunamuusin kannen alle kattilaan imemään itseensä viimeisetkin vedet kattilasta ja ryhdyin pilkkomaan kurkkua lautaselle. Lisäksi heitin lautaselle seuraksi myös rasvatonta raejuustoa ja muutama minuutti tämän jälkeen oli kalakin jo valmis uunista pois otettavaksi. Annostelin vajaa puolet keitetystä perunamuusista lautaselle ja otin muutaman lusikallisen verran lohta ja siinäpä se annos sitten olikin odottamassa jo syömistään. Ruokajuomaksi otin oluen.

Aikaa koko prosessiin meni alle 30 minuuttia eikä hintaa aterialle jäänyt kovin montaa euroa. Ainakin vähemmän kuin kebulassa rullakebappi, joten terveellisempää ja edullisempaa evästä saa laitettua kotona nopeasti ja helposti jos vain käyttää valmiita pussiruokana myytäviä perunamuuseja. Lisäksi tästä jäi vielä seuraavalle työpäivälle reilusti ruokaa joten säästöä ruokakuluihin tulee myös sen osalta.

Maun puolesta en erottanut tässä pussiperunamuusissa mitään perinteisemmillä metodeilla valmistettuihin perunamuuseihin nähden joten jatkossa tätä luultavasti tulee käytettyä muissakin kotiruokakokkailuissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.