Perjantaipullo: Novopacké Pivo Podkrkonošský Speciál

Novopacké Pivo Podkrkonošský Speciál on 6.3 % vahvuista Nová Pakan panimon tummaa lageria. Katkeroita oluessa on 27.0 EBU ja kantavierrettä 13.3 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta myydään Suomessa ainoastaan Alkoissa joista sitä löytyy vakiovalikoimasta. Lisätietoja oluesta löytää Alkon nettisivulta.

Oluen aukaistua ei erota tuoksusta juurikaan mitään sillä tuoksu on varsin vähäinen. Tuoppiin kaadettua säilyy sama havainto, tuoksua ei juurikaan erotu oluesta lainkaan. Vähäinen erottuva aromi on paahteinen.

Tuoppiin kaataminen sujuu suhteellisen helposti. Vaahtoa muodostuu pinnalle mutta ei kuitenkaan mitenkään suhteettomia määriä. Kuohuavuus on maltillista eikä pinnalle muodostunut hattaramainen vaahto pitkään säily seuralaisena. Tuopissa oluesta erottaa varsin tumman sävyn.

Suutuntumaltaan olut on vahvuuteensa nähden vetisempää ja laimeampaa kuin mitä olisin odottanut. Alkon sivuilla tästä on sanottu täyteläinen, mutta oman testipulloni osalta makuaistini ei kyllä voi tähän näkemykseen yhtyä. Ei tämä toki ole mitenkään suhteettoman laihaa, mutta tummuuden ja vahvuuden huomioon ottaen kuitenkin olisin toivonut hieman täyteläisempää tuntua. Maku on kohtalaisen pehmeä ja siitä löytää helposti paahteista tuntua. Maussa on aavistuksen mausteisuutta. Jälkimaussa paahteisuus nousee vielä miellyttävästi suuhun houkuttelemaan ottamaan seuraavaa kulausta. Toimiva olut vaikka olisi saanut olla täyteläisempikin.

Musiikiksi menee tämän kanssa hyvin mm. Insomnium – Valediction tai Carach Angren – When crows tick on windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published.