Laiteteline hifille

Hifisetuppi löysi tiensä makuuhuoneesta

Joku tovi takaperin kirjoitin olohuoneeseen hankkimastani uudesta televisiotasosta (lue täältä). Televisiotason vaihtumisen myötä myös lattiakaiuttimet siirtyivät pois olohuoneesta ja jäljelle jäi ainoastaan elokuvien katsomiseen optimaalisemmat kaiuttimet. Olohuoneessa olevat Monitor Audion Bronze BR2 -kaiuttimet on kyllä hyvät myös musiikin kuuntelussa, mutta eivät kuitenkaan yhtä hyvät kuin mitä tämän blogin alun kuvassa näkyvät Bowers & Wilkinsin 704s2:t.

En halunnut näistä kaiuttimista kuitenkaan luopua sillä niiden äänenlaatu on erinomainen ja niillä musiikin kuuntelu on nautinto joten päätin lopulta tehdä makuuhuoneeseen tilaa stereosetuppia varten. Jotta stereosetuppi olisi myös omaan silmääni siisti myös sisustuksellisesti tarvetta oli myös laitetelineelle. Koska laitetelineet maksavat uutena normaalisti hunajaa ja mansikoita eikä tähän hätään ollut budjettia pistää siistimpään telineeseen rahaa käännyin vanhan ystäväni tori.fi:n puoleen.

Torissa joku myi kuvassa näkyvää Apollo 3 Shelf -laitetelinettä hintaan 50 eur ja 20 eur lisää kun heitin hän vielä toimitti telineen alaovelle asti. Ei lainkaan paha. Teline on kyllä hieman kärsinyt ja kulahtanut, mutta tähän hätään se ajaa varsin hyvin asiansa – se on tarpeeksi siisti, se on oikean kokoinen, se on jämäkkä ja siihen mahtuu kaikki hifilaitteeni ilman ongelmia.

Johdot pysyvät nätisti johtokotelossa ja poissa silmistä

Runko on tehty metallista ja päällä olevat levyt ovat irtonaisia eli ne lähtevät pois ilman mitään työkaluja suoraan nostamalla. Telineessä on metalliset piikit joiden päällä puiset levyt pysyvät ongelmitta varsinkin kun painoa laitteissa on sen verran paljon että osat eivät pääse heilumaan. Vaikka epätodennäköisenä skenaariona koko puulevyn onnistuisi saamaan tiputettua piikkien päältä pois ei levy ja tavarat sen päältä silti ole vaarassa vähässä kummassa lattialle tipahaa sillä levyn alla on kuitenkin metalliputket X:n muodossa eli tavallisella käytöllä minkäänlaista realistista uhkaa moiseen ei ole.

Kuten kuvista voi havaita tuli tason alle laitettua matto. Syynä tähän on se, että telineessä on pohjassakin terävät piikit jonka päällä teline seisoo. Ehkä näillä on tarkoitus vähentää resonointia tai jotain, mene tiedä. Parempi kuitenkin on heittää pohjalle matto jotta lattiaan ei kovin pahoja jälkiä pääsisi syntymään. Onneksi en kuitenkaan asu vuokra-asunnossa joten aivan niin tarkkaan ei tarvitse asian kanssa kuumotella, mutta mukavampi se on pitää oma koti kauniina ja hyvässä kunnossa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.