Perjantaipullo: Laitilan Kukko Red Ale

Laitilan Kukko Red Ale on kotimaisen Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan olut joka nimensä mukaisesti on tyypiiltään red ale. EBU-arvo on 25, EBC 35 ja kantavierreprosentti 12,3 %. Vahvuutta oluessa on 5,0 % ja sitä myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa. Lisää tietoa löytää valmistajan kotisivuilta.

Kuten muidenkin Laitilan Kukko-oluiden kohdalla ei tämäkään tölkki ole mitenkään erityisen puoleensa kutsuvan näköinen. Tölkin olemuksesta tulee lähinnä mieleen ainoastaan halpa litrakaatotavara eikä laadukas olut, mutta onneksi ei ole tätäkään koiraa karvoihin katsominen sillä maku on tölkin näköä parempi.

Tuoppiin kaadettaessa olut vaahtoaa reilusti. Vaahto on kuitenkin tasaisesti kohoavaa ja paksun kermaisaa ja on miellyttävän näköinen pinnalla. Oluen väri on suhteellisen kaunis vaikka omaan makuun asteen verran tummempaa olisin toivonut. Tällaisenaankin kuitenkin toimiva.

Tuoksu on hyvä, mehevä ja aromikas. Suutuntuma on kohtalaisen kevyt ja aavistuksen vetiseen päin kallellaan josta hieman miinuspisteitä. Maku on on miellyttävä. Siinä on sopivasti pistävyyttä tuomassa erottuvaa tuntumaa joka nousee hyvin makukenttään mutta ei kuitenkaan liian hallitsevasti. Mausta löytää hedelmäisyyttä ja banaanimaista makua – paikoitellen raikkauden ja kepeän banaanisen vivahteen vuoksi tuntui kuin olisi juonut lähestulkoonsa limonadia eikä olutta.

Kokonaisuutena tölkkiään parempi olut joka toimii ihan asiallisesti nautintojuomana. Suutuntuma olisi kaivannut aavistuksen tuhdimpaa otetta sillä nykyisellään on hivenen liiaksi vetisyyteen päin noustakseen parhaaseen loistoonsa.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Muse – Hysteria tai Kasaban – Empire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.