Perjantaipullo: Franziskaner Hefe-Weissbier

Saksalaisen Spaten-Franziuskaner-Bräun panimon Franziskaner Hefe-Weissbier on 5.0 % vahvuinen vehnäolut jota myydään Suomessa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa sekä Alkossa. Kantavierrettä oluessa on 11.6 °P ja katkeroaineita 8.0 EBU. Lisää tietoa löytää Alkon nettisivuilta.

Oluen aukaistua löytää hentona vehnäoluelle ominaisen tuoksun vaikkakin hieman siirappimaisemmalla vivahteella. Tuoppiin kaadettua tuoksu erottuu merkittävästi paremmin ja se säilyy suhteellisen voimakkaasti tuopissa oluen juonnin ajan.

Tuoppiin kaadettaessa paksuhkoa kermaista vaahtoa syntyy pinnalle kohtalaisesti mutta tasaisesti kohoten. Vaahto kuitenkin katoaa nopeasti jo pinnalta myös pois.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja raikas ja siinä on suhteellisen kesäinen tunnelma. Alussa makukenttään nousee hieman banaaninen maku ja hetken suussa pidettyä raikas olemus alkaa muistuttamaan jo lähestulkoonsa banaanilimppareita (kerettiläinen näkemys, tiedän kyllä).

Varsin hyvä olut jota on ilo nauttia.

Musiikiksi menee rauhaisa ja kepeä tunnelma, mm. Harmaja – Katkera maa tai Ville Valo – Olet mun kaikuluotain.

Leave a Reply

Your email address will not be published.