Perjantaipullo: Thwaites Crafty Dan 13 Guns IPA

Crafty Dan 13 Guns on englantilaisen Thwaites Breweryn panemaa 5,5 % vahvuista amerikkalaistyylistä indian pale alea eli tuttavallisemmin IPAa. Paljoa muita tietoja sitten en oluesta löytänytkään.

Oluen etiketti on omaan makuuni tyylikäs ja antaa oluesta heti positiivsen mielikuvan. Pullon avattua löytää vahvan ja hedelmäisen aromin joka säilyy ilahduttavasti myös tuoppiin kaatamisen jälkeen. Tuoppiin kaataminen sujuu heittämällä eikä olut vaahtoa juuri nimeksikään. Pinnalle muodostunut ohut vaahto haihtuu myös pois nopeammin kuin hippi poliisien kevätjuhlista. Oluen väri on kauniin punertava ja tummahko.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Mausta nousee esiin makeutta ja hieman myös etäisesti hedelmäisyyttä. Maku on aavistuksen pistävä ja jälkimaku hivenen kuiva mutta kuitenkin sellainen että tasapainoinen tuntuma säilyy alusta loppuun saakka. Hyvän makuinen IPA jota voi ostaa mielellään toisenkin kerran.

Musiikiksi menee tämän kanssa mm. Anti-Flag – This is the end (For you my friend) tai Bouncing souls – Kids and heroes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.