Kokeilussa: Lehmann Audio Black Cube Statement levysoitinetuvahvistin

Kuten aikaisemmin tänne blogiini kirjoitin vaihdoin Rotel A14 vahvistimesta NAIM NAIT 5i2-vahvistimeen. Koska käytössäni on vinyylisoitin (lue täältä) oli tarkoitus myös vahvistimen vaihdonkin jälkeen jatkaa vinyylien vinguttamista. Siinä missä aikaisempi vahvistin tarjosi suoraan Phono-signaalille vahvistusta ei samaa valitettavasti löytynyt Naimista. Tämä toki ei tullut yllätyksenä joten hätä ei ollut tämän näköinen. Kävin Hifistudiolla etsiskelemässä phono preamplifierin eli levysoittimen etuvahvistimen ja otin vekottimen koekuunteluun.

Koekuunteluun päätyi ensimmäiseksi Marina-nimisen artistin albumi Love + Fear. Albumi kuulosti suoraan omaan korvaani hyvältä enkä muista aikaisemmin vinyyleiden soineen kotonani näin hyvin. Aikaisemminkin ne soivat hyvin, mutta vahvistimen vaihtumisen + Black Cube Statementin kautta ne soivat vielä entistäkin paremmin. Heti ensimetreiltä asti oli selkeää että tuote tulee jäämään osaksi hifisetuppiani.

Ainoa mikä Black Cube Statementissa itselleni tökkii on sen rumuus ja muuntaja. Pääsääntöisesti inhoan muuntajia ja toivoisin että jokaisessa laitteessa mitä omistan olisi integroitu virtalähde eikä laitteessa olisi kuin pistoke johon sitten tökättäisi virtakaapeli. Harmillisesti tämä jää ainoastaan haaveeksi joten päädyin hyväksymään elämän epämukavan realiteetin tämän asian tiimoilta.

Laitteen rumuus sitä vastoin on piirre jonka kanssa onnistuu tämän tuotteen kanssa onneksi elämään kun vain piilottaa sen muiden hifiräkin laitteiden taakse. Siellä se on poissa silmistä ja poissa mielestä eikä sitä tarvitse katsella näkökentässään.

Koska ainoat kokemukseni levysoitinten etuvahvistimista viimeisten vuosien ajalta ovat ainoastaan tämä ja Rotelin sisäinen etuvahvistin en osaa sanoa onko tämä tuote lajityypissään kuinka hyvä verrattuna saman hintaluokan laitteisiin. Arvosteluissa tätä on kehuttu ja omaan korvaani se kuulosti alusta asti hyvältä joten se tekee sen mitä itse siltä odotinkin. Toimiva vekotin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.