Kuukausikatsaus lokakuuhun

Lokakuussa lumet alkoivat hakeutumaan maahan

Kuukausi on jälleen vaihtunut ainakin gregoriaanisen kalenterin mukaan joten on aika jälleen kääntää katse taakse jääneeseen kuukauteen ja toivoa samalla että ei tule tikusta silmään vaikka vanhoja tuleekin muisteltua.

Viime kuukauden suurimpana juttuna oli tietenkin työsuhteen päätös kuukauden viimeiseen päivään josta myös tänne blogiin eilen kirjoitin (lue tästä). Lisäksi muihin kuihin poikkeaviin asioihin kuului myös loman viettäminen ja Itä-Suomessa äidin luona käynti. Muutamia kuvia tuli myös tänne blogiin jaettua reissusta ja muutama sana kirjoitettua (lue täältä).

Kolmas asia viime kuussa mikä erotti sen monista muista kuukausista oli syntymäpäiväni. Täytin viime kuussa 25 päivä 35 vuotta joten ei tässä enää ihan nuori olla 🙂

Muuten kuukausi kului hyvin pitkälti tavallisen arjen ympärillä. Töissä kävin, kavereita näin, katselin leffoja, kuuntelin musiikkia ja muuta tavallista.

Viime kuussa tuli nähtyä myös kaveria jota en ollut nähnyt pariin vuoteen ja samalla tuli myös tavattua hänen uusi vaimonsakin ensimmäisen kerran. Mukavaa että vanhojakin kavereita vuosien takaa tulee yhä toisinaan nähtyä.

Hienona hetkenä viime kuulle mahtui myös Entwinen ja Red Elevenin keikka. Kuvia tuli myös tänne blogiin jaettua ja ne löytää siis Entwinestä täältä sekä Red Elevenistä täältä.

Kävin myös Tampereella moikkaamassa kollegoita. Kuvassa Tampereen ortodoksikirkkko.

Elokuvia ei saanut aikaiseksi katsoa kovin paljoa sillä enemmän painottui musiikin kuunteluun viime kuukausi. Kuitenkin 17 elokuvaa tuli nähtyä eli hieman tiiviimmin kuin joka toinen päivä.

Kuten viime kuukausikatsauksessa kirjoitin olen ryhtynyt käymään levyhyllyni levyjä läpi siten että kuuntelen niiden fyysisen levyn ja varmistan siten niiden toimivuuden, lisään ne Discogsiin ja varmistan myös että levy on digitaalisessa muodossa koneellani mikäli levy on CD-formaatissa. Tällä hetkellä listattuna on 82 levyä joista 32 on vinyylimuodossa ja 50 CD-muotoisena. Vinyylit kuitenkin olen alusta asti lisännyt kokoelmaani oikeana versiona sitä mukaa kun ne olen kuunnellut joten sen vuoksi näyttää että vinyyleitä olisi suhteessa paljon CD-levyihin. Kuitenkin CD-levyjä on merkittävästi enemmän hyllyssä mutta en vain ole vielä niitä kerennyt kuuntelemaan ja lisäilemään. Vähitellen tämäkin etenee.

Lokakuu oli hyvä kuukausi tavaran vaihtumisen suhteen. Tori.fi:n kautta tuli paljon myytyä, vaihdettua ja myös ostettua tavaroita. Kiertoon lähti niin kaiuttimia kuin kaksi kameraakin. Kuten olen tänne kirjoittanut lyhyesti olen siirtynyt käyttämään ensisijaisesti Fujifilmin kameraa eikä trendi ole muuttunut joten päätin laittaa muut rungot myyntiin. Ehkä joskus sitten kakkoskameraksi etsin jonkun vanhan ja edullisen Nikonin rungon sillä omistan muutaman hyvän objektiivin ja saisin samalla testattua itseäni askarruttaneen kysymyksen onko rungolla vai objektiiveilla enemmän merkitystä. Kuitenkin pistin hyvän rungon kiertoon koska mieluummin hyvä kamera käytössä jollakin kuvaajalla kuin itselläni keräämässä pölyä kaapissa.

Paino pysyi viime kuukauden suhteellisen stabiilisti samoissa lukemissa kuin viime kuussakin. Tänään 1.11.2019 aamupaino oli 107.2 kg joten muutosta parisataa grammaa nousua kuukauden takaiseen. Normaalia vaihteluväliä kuitenkin joten sen suhteen ei ihmeitä. Kuitenkin vaikka paino on pysynyt samoissa lukemissa on vyötärö kaventunut selkeästi sillä vyötä joutuu laittamaan taas pykälää pienempään reikään. Hyvä niin sillä tällöin vyötärönseudulta on lähtenyt ylimääräistä jo jonkin verran joka on merkittävämpi terveyden kannalta ajateltuna kuin ainoastaan paino. Eiköhän se paino sieltä perässä tule sekin ajan kanssa.

Lokakuu oli hieno ja tapahtumarikas kuuukausi joten hyvillä mielin kohden uutta alkanutta marraskuuta. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.