Perjantaipullo: Hiisi Käre

Käre on kotimaisen Hiisi-panimon vehnäolut. Vahvuutta oluessa on 5,5 %, IBU-arvo on 15 ja väriarvo on 25 EBC. Olutta myydään hyvin varustelluissa kaupoissa.

Etiketti pullossa on tyylikäs ja hyvin soveltuva muiden näkemieni Hiisi-panimon oluiden etikettien tyyliin. Oluen aukaistua erottaa tuoksun hieman hentona mutta tuoppiin kaadettua aromit pääsevät selvemmin esiin. Tuoksu on perinteikkään vehnäoluen tyyliä vaikkakin hieman hedelmäisempi. Olut ei vaahtoa juuri lainkaan tuoppiin kaadettaessa vaan pinnalle muodostuu ainoastaan vähän vaahtoa ja pian sekin katoaa jo pois.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on maukas ja marjaisa ja monen muun vehnäoluen tapaan raikkaanpuoleinen. Jälkimaku miellyttävä, ei liian kuiva eikä liian pitkään säilyvä. Omaan makuuni varsin hyvin toimiva olut jota on helppo kuvitella juovansa toisenkin kerran.

Musiikiksi Hiiden omilla sivuilla on suositeltu Vornan Sateet palata saavat -albumia. Koska kyseinen levyhän on aivan loistava ja löytyy myös allekirjoittaneen levyhyllystä laitetaan tähän itsekin kyseiseltä levyltä yksi oluen seuraksi sopivista biiseistä. Kappaleina toimivat mm. Vorna – Sateet tai Kivimetsän druidi – Jäässä varttunut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.