Perjantaipullo: Kasteel Donker

Kasteel Donker on belgialaisen Van Honsebrouckin panimon 11 % vahvuinen ale (luostariolut). Katkeroita oluessa on 15.0 EBU ja kantavierrettä 23.7 °P. Lisää oluen tietoja löytää Alkon sivulta.

Pullon aukaistua ei tuoksua juurikaan oluesta erota eikä tuopissakaan tuoksu sen vahvemmin käy esiin. Tuoksu on aavistuksen ruismaltainen. Tuoppiin kaadettaessa olut vaahtoaa kauniisti mutta maltillisesti eikä kovin suurta varovaisuutta joudu noudattamaan vaahtoavuuden vuoksi. Tuopissa oluen kauniin tumma väri pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Suutuntuma oluessa on täyteläinen ja runsas. Maku on miellyttävän pehmeä ja siinä on aistittavissa siirappisuutta ja marjaisuutta, käytännössä siis suhteellisen imelän makuinen olut. Imelyydestään huolimatta maku ei ole liioitellun imelä vaan se säilyttää helpon nautittavuuden vaikka jo liiallisen imelyyden rajamailla saatetaan ehkä joidenkin makuun liikkuakin. Itselleni kuitenkin toimii todella hyvin. Ilahduttavasti tässä oluessa ei korostu alkoholin maku liiaksi makukenttään vaan alkoholin maku loistaa lähes kokonaan poissaolollaan. Hyvä olut.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. FlowerLeaf – Girl in pearls tai Eleine – Enemies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.