Perjantaipullo: Bohemia Regent Třeboňské Pivo

Tsekkiläisen Bohemia Regentin panimon Třeboňské Pivo on 4.6 % vahvuista vaaleaa lageria jota myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa. Kantavierteeksi on UFD:n sivulla ilmoitettu 11 Plato joka ei kyllä allekirjoittaneelle sano yhtään mitään.

Oluen aukaistua löytää hennon maltaisen aromin joka tuopissa pääsee paremmin oikeuksiinsa. Tuoksu on kuitenkin suhteellisen hento myös tuopissa eikä käy mitenkään erityisen vahvasti esiin. Tuoppiin kaataminen onnistuu suhteellisen helposti vaikka pinnalle muodostuukin helposti paksut määrät vaahtoa.

Suutuntuma on keskitäyteläisen kepeä. Maussa on helposti tunnistettavia monien muidenkin tsekkiläisten oluiden kaltaista yleistä makukenttää sillä maku on makeahkoon kallistuvaa raikasta sorttia. Jälkimaku on aavistuksen pistävä mutta ei kuitenkaan liiallisesti. Juomakelpoinen olut vaikkakin hieman kallistuvainen vetisyyden suuntaan.

Musiikiksi tämän kanssa sopii mm. Tehosekoitin – Kaikki nuoret tyypit tai KABÁT – Burlaci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.