Perjantaipullo: Cervisiam Jungle Juice

Norjalaisen Cervisiamin panimon Jungle Juice on tyyliltään ale (double IPA). Vahvuutta oluesta löytyy 8,5 %, katkeroita 89.0 EBU ja kantavierrettä 18.7 °P. Olutta myydään Alkon erikoiserän tuotteena. Lisää tietoja löytyy Alkon nettisivuilta.

Oluen avattua on helppo tunnistaa raikkaan kirpeä IPAn ominaistuoksu. Tuoppiin kaataminen sujuu suhteellisen vaivattomasti vaikkakin vaahtoavuus on suurta. Kuitenkin vaahto lisääntyy maltillisesti kaadettaessa eikä kovin suuria yllätyskuohuja tule.

Väri on varsin kellertävän sävyinen ja koostumus samea. Vaikka tölkki on tyylikäs ja kiehtova on itse oluen olemus suhteellisen arveluttavan näköinen ainakin omaan silmääni – lähinnä oluen koostumus tuo mieleen kiljun.

Suutuntuma ja maku oluessa on kuitenkin merkittävästi parempi. Maku on voimakashumalainen ja sitruksinen mutta ei missään nimessä häiritsevä. Olut on suhteellisen helposti lähestyttävä ja tasapainoinen vaikkakin sitruksinen maku korostuu makukenttään. Omaan mieltymykseeni onneksi se ei korostunut liikaa. Jälkimaku on puolikuiva. Toimiva olut josta voi helposti nauttia mikäli vähemmän viehättävä ulkonäkö ei häiritse.

Musiikiksi tämän kanssa menee energinen kepeä metalli, mm. Metalitie – Apocalypse tai Dead By April – I can’t breathe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.