Perjantaipullo: Nils Oscar Scotch Ale

Nils Oscar Scotch Ale on ruotsalaisen Nils Oscar pienpanimon vahva ale. Alkoholitilavuutta oluessa on 8.2 %, katkeroita 39.0 EBU ja kantavierrettä 20.0 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta löytyy Suomessa ainoastaan Alkoista joissa se on tätä kirjoittaessa ainoastaan erikoiserän valikoimissa. Lisää tietoa oluesta löytää Alkon nettisivuilta.

Pullon aukaistua oluesta löytää helposti miellyttävän suklaisen aromin joka säilyy miellyttävänä matkaseuralaisena koko olutnautinnon ajan. Vaahtoavuus on maltillista eikä sen kanssa joudu erityisen paljoa varomaan tuoppiin kaadettaessa. Tuopissa oluen tumma väri pääsee hyvin oikeuksiinsa.

Suutuntuma on suhteellisen täyteläinen. Se on pehmeä ja siten myös todella helposti nautittava. Maku on suklainen, paahteinen ja kahvimainen. Maussa on sopivasti imelyyttä ja siirappisuutta antamaan oluelle hyvän vivahteen. Toimiva olut.

Musiikiksi tämän kanssa menee mm. COLD – Without you tai Staind – It’s been awhile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.