Neuloja, ruiskuja ja muuta mukavaa

Mustesäiliön täyttöprosessi alkamassa

Olen aikaisemmin kirjoittanut tänne lyhyesti hankkimastani Canon Pixma Pro 100s -valokuvatulostimesta (lue täältä). Koska tulostimet on tehty tulostamista varten eikä tyhjän panttina nurkassa pyörimiseen ja pölyn keräämiseen on musteet sen myötä kovassa kulutuksessa.

Muutaman kerran olen ostanut täydet täyttöpakkaukset Verkkokauppa.comista Canonin virallisia värejä. Värit ovat hyvät, helpot asentaa eikä niissä ole mitään pahaa sanottavaa. Kuitenkin tulostamisen määrä on itselläni kohtalaisen suuri joten taloudellisuuden ja ympäristöystävällisyyden nimissä mielenkiinnosta päätin tilata jo muutama kuukausi takaperin rapakon takaa InkOwlilta musteiden täyttösetin.

Tilasin tuolloin kaikkia värejä yhden pullon, täyden setin mustekasetteja sekä säiliön laskurin nollaajan. Säiliön laskurin nollaajan idea on siis nollata säiliössä oleva tulostuslaskuri sen jälkeen kun musteet on loppu ja säiliö on uudelleen täytetty jotta tulostimen ajurit osaavat kertoa milloin tulostimen musteet ovat vähissä. Tämä ei ole pakollinen osa vaan ainoastaan käyttökokemusta parantava osa ja ensimmäisellä täyttökerralla tätä ei tarvitse muutenkaan käyttää joten sen toimivuus jää vielä odottamaan seuraavaa saman musteen täyttöprosessia.

Täytössä tarvittavat työkalut tuovat mieleen puistikemistin perjantaipäivän

Varsinainen täyttöoperaatio sujui ilman haasteita. Katsoin YouTubesta tutoriaalivideon, seurasin perässä ja onnistuin täyttämään mustesäiliön varsin helposti. Tämän jälkeen täyttöaukon tulppa laitetaan kiinni mustesäiliöön, otetaan mustesäiliön suoja pohjasta pois ja katsotaan että mustetta ei vuoda aukosta pihalle jonka jälkeen mustesäiliön pystyikin sijoittamaan tulostimeen.

Koska olin nähnyt että oranssin osan pois ottaessa mustetta valuu hieman ulos osasin jo varautua siihen ja tein tämän säiliön suojan pois oton talouspaperin päällä. Hyvä niin sillä pieni määrä mustetta valui vielä ulos säiliöstä kuten odottaa osasi.

Tulostin tunnisti musteen mukisematta ja testitulostukset näyttivät varsin mallikkailta – sellaisilta että en osaa sanoa onko kyseessä alkuperäiset Canonin värit vai itse täytetyn mustesäiliön värit. Hyvä homma!

Jotta jotain perspektiiviä operaation hyödystä saa on hyvä puhua muutama sana myös hinnasta. Jos Suomesta ostaa Canonin alkuperäiset värikasetit maksaa täysi värisetti n. 110 euroa johon siis sisältyy jokaista väriä yksi kasetti. Yksittäin värejä myös voi ostaa jolloin hinnat on n. 18-20 euron hujakoilla per muste.

Rapakon takaa kun tilasin nämä mustepullot oli niiden hinta 99,95 USD. Täyttösäiliöt eli nuo varsinaiset mustekasetit johon musteet läträtään maksoi 34,95 USD ja lisäksi ostamani laskurin nollaaja maksoi 39,99 USD. Tämän lisäksi postimaksut olivat 37,90 USD. Kokonaisuuten hintaa tuli ennen tullimaksuja 212.79 USD joka on euroina nykykurssilla noin 193 euroa. Tullimaksut taisi maksaa ehkä neljä- tai viisikymmentä euroa jos oikein muistan joten arviolta koko setin hinnaksi tuli noin 250 euroa.

Nopeasti ajateltuna hinta saattaa kuulostaa kovalta, mutta on hyvä muistaa että yhdestä pullosta täyttää musteet noin yhdeksän kertaa. Ei tarvitse siis olla kovin suuri matemaatikko huomatakseen että tämä on nopeasti halpaa kuin makkara. Jos näiden kanssa ei tule mitään ongelmia ja aion jatkossakin tilata musteita InkOwlista on kustannukset jatkossa merkittävästi edullisemmat sillä jatkossa ei ole tarvetta tilata täyttösäiliöitä eikä laskurin nollaajaa joista tuli hintaa yli 70 dollaria.

Täytynee seurata tulosteiden laatua. Ensikokemukset ainakin ovat varsin hyvät joten toivon mukaan näillä musteilla pääsee jatkossa tulostamaan tyytyväisenä kaikki värit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.