Perjantaipullo: N’Ice Chouffe

Belgialaisen Brasserie d’Achouffen panimon N’ice Chouffe on 10 % vahvuinen strong ale. Katkeroita siinä on 22.0 EBU ja kantavierrettä 19.8 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta löytyy Suomessa ainoastaan Alkoista jossa sitä on heidän verkkoisvuston mukaan kausituotteena vakiovalikoimissa. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Oluen aukaistua ja tuoppiin kaadettua löytää tumman alen tuoksun joka nousee miellyttävän pehmeästi esiin. Tuoppiin kaataminen vaatii hieman rauhallista tahtia sillä olut vaahtoaa suhteellisen runsaasti mutta kuitenkin miellyttävästi. Pinnalle muodostuva pakso vaahto on kermaisaa ja säilyy hetken tuopissa juojan seuralaisena.

Maku on täyteläinen ja voimakas ja siitä löytää siirappista olemusta. Suututuma on vahvuudestaan huolimatta helposti nautittavaa sorttia eikä se käy myöskään väkeväksi. Jälkimaku on myös sopivan rento ja vivahteikas, sellainen mikä houkuttelee ottamaan toisenkin kulauksen. Kokonaisuutena miellyttävän makuinen olut jossa on hyvä tasapaino niin tuoksussa kuin maussakin.

Musiikiksi tämän kanssa sopii joulun tunnelmaan valmistautuen rauhallinen joulumusiikki, mm. Vesa-Matti Loiri – Näin sydämeeni joulun teen tai Vivianna Eksymä – Jouluyön hymni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.