Leffalauantai: Blind Dating

Danny (Chris Pine)

Blind Dating (IMDB) on James Keachin ohjaaman vuonna 2006 julkaistu romanttinen komedia. Pääosarooleissa nähdään Chris Pine, Eddie Kaye Thomas, Anjali Jay sekä Jane Seymour.

Juonikuviossa kerrotaan sokean miehen Dannyn (Chris Pine) elämästä ja hänen halustaan löytää elämäänsä nainen. Veljensä Larry (Eddie Kaye Thomas) järjestää hänet useammallekin sokkotreffille mutta niiden lopputulema ei ole sitä mitä Danny toivoisi. Ehkäpä osittain siksi että osa Larryn järkkäämistä treffeille tulleista naisista ovat maailman vanhimman ammatin harjoittajia eikä Larryn ensisijaisena tavoitteena ole ainoastaan päästä läheiseen kontaktiin naisten kanssa ainoastaan fyysisesellä vaan myös henkiselläkin tasolla. Toisena syynä on myös se, että Danny on jo kiinnostunut intialaistaustaisesta Leezasta (Anjali Jay) jonka kanssa rakkaussuhde joutuu kuitenkin kulttuurillisten erojen vuoksi hankaluuksiin.

Ihmissuhdekuvioiden lisäksi tarinassa Danny saa myös tilaisuuden osallistua kokeellisen leikkaukseen jossa hänen aivoihinsa asennetaan siru johon silmälaseihin asennettava kamera kommunikoi ja lähettää kuvaa. Tämän leikkauksen myötä hänelle avautuu mahdollisuus päästä näkemään maailmaa edes mustavalkoisena ja hieman sumeana mutta kuitenkin siten että selviäminen arjessa onnistuisi paremmin.

Leeza (Anjali Jay)

Elokuvaa katsoessa on juonikuviosta helppoa löytää hyvin paljon samankaltaisuuksia Val Kilmerin tähdittämään vuoden 1999 elokuvaan At First Sight jossa on myös sokea mies joka saa näkökykyään takaisin lääketieteen keinoin ja jossa kaikki ei mene näön osalta kuten toivoisi menevän mutta missä rakkaustarina kuitenkin ottaa paremmin tuulta purjeisiinsa.

Kepeänä viihteenä Blind Dating toimi itselleni asiallisesti. Se on rento ja kepeä elokuva jossa on sopivasti helposti lähestyttävää huumoria, vähemmän yllättävä sivujuonikuvio luomassa vähän päätarinaan lisävivahteita jonka jälkeen sitten loppua kohden hakeudutaankin niihin romanttisten komedioiden tutuille ja turvallisille laduille missä lasketellaan kohden maalia jossa onnellinen loppu häämöttää. Ei siis mitään uutta eikä ihmeellistä vaan tuttua ja turvallista hyvän mielen rentoa romanttista komediaa josta on helppoa pitää mikäli romanttiset komediat toimivat lainkaan.

Arvosana: 5/10 (IMDB: 6,1/10)

Leave a Reply

Your email address will not be published.