Perjantaipullo: Duvel Tripel Hop Citra

Duvel Tripel Hop Citra on belgialaista IPA-olutta Duvel Moortgatin panimolta. Vahvuutta oluella on 9.5 %, katkeroaineita on 37.0 EBU ja kantavierrettä on 18.7 °P. Vahvuutensa vuoksi olut on Suomessa tuttuun tapaan ainoastaan Alkon valikoimissa jossa se löytyy vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivulta (lue täältä).

Oluen aukaistua löytää helposti raikkaan ipan tuoksun joka kuitenkin on tavallista kepeämpi ja sitrusmaisempi kuin muissa ipoissa joita olen maistanut. Tuoppiin kaataminen vaatii hieman malttia sillä vaahtoavuus on kohtalaisen voimakasta mutta ei kuitenkaan arvaamatonta. Pinnalle muodostuu kaunis pitsimäinen vaahto joka säilyy hyvän tovin oluen pinnalla vielä tuopissa ollessan.

Väri oluessa on sameaan kallistuvaa kellertävää sorttia. Suutuntuma on täyteläinen joka tuli allekirjoittaneelle ilahduttavana yllätyksenä sillä värin perusteella odotin kepeämpää suutuntumaa kuin mitä sain. Maku on raikas ja sitruksinen ja ipojen ominainen greippimäinen maku ei nouse sitruksen alta juurikaan esiin. Vahvasta humaloinnista huolimatta alkoholin maku ei käy häiritsevästi makukenttään vaan maku pysyy miellyttävän raikkaana ja hyvänä vahvuudestaan huolimatta. Hyvä ja toimiva IPA joka erottuu keskivertoa persoonallisemmalla twistillään joukosta.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti kepeää menoa, mm. The Pierces – The Good Samaritan tai Lana Del Rey – Summertime sadness.

Leave a Reply

Your email address will not be published.