Leffalauantai: Bring it on: Again (Anna palaa 2)

Whittier (Anne-Judson Yager)

Bring it on: Again (IMDB) joka suomessa tunnetaan nimellä Anna palaa 2 on vuonna 2004 julkaistu komedia. Sen on ohjannut Damon Santostefano ja sen pääosarooleissa nähdään Anne-Judson Yager, Bree Turner sekä Faune Chamber Watkins.

Tarinassa kerrotaan uuteen kouluun saapuvasta Whittieristä (Anne-Judson Yager) joka haluaa päästä koulun cheerleader-ryhmään. Hän pääsee mukaan joukkueeseen mutta saa pian siellä jo havaita cheerleadereiden valtahierarkian, toksisen kulttuurin ja sen kaltaiset sosiaaliset ympyrät joihin hän ei selkeästikään luonnollisesti kuulu. Whiettierillä on hyvät edellytykset päästä ryhmässä merkittävimpään rooliin asti, mutta hän ei kuitenkaan pysty tietyn rajan jälkeen enää olemaan epärehellinen itselleen ja niinpä hänen ja cheerleader-ryhmän tiet eroavat.

Whittierin kanssa ryhmästä lähtee myös hänen kämppiksensä Monica (Faune Chambers Watkins) ja pian he yhdessä ovat kasaamassa omaa cheerleader-ryhmää. Tilanne näyttää kuitenkin pahalta kun ystävät saavat huomata kaikkien osaavien olevan jo mukana toisessa ryhmässä. Lopulta he saavat värvättyä joukkoihinsa kuitenkin väkeä koulun taideryhmistä ja muista vähemmän urheilullisista oppilaista.

Entisen cheerleader-joukkueen ja vasta kasaan hankitun uuden haastajan välille syntyy vastakkainasettelua joka lopulta huipentuu karsintaan jossa selvitetään kumpi joukkue pääsee edustusjoukkueeksi kilpailuihin.

Tina (Bree Turner)

Monessa mielessä Bring it on: Again on juonikuvioiltaan tuttua ja turvallista ja siten ennalta arvattavaa high school -ympäristöön sijoittuvaa komediaa jonka kaltaisia on nähty monet kerrat aikaisemminkin. Tästäkin huolimatta omaan makuuni tämä erottui selkeästi positiivisesti edukseen, sillä siinä missä monet high school -maailmaan sijoittuvat elokuvat luottavat enemmän seksiin ja alkoholiin jonka ympärille juoni rakentuu lähdettiin tässä tarinaa kuljettamaan urheilullisen teeman ympärille joka oli mukavaa vaihtelua.

Pidin elokuvan koreografioista ja jostain syystä luultavasti ensimmäisiä kertoja tämän tyylin elokuvia katsoessa on tullut edes mietittyä kuinka raskas ja taitoa vaativa laji cheerleadaus oikeasti on. Tämä on sinänsä mielenkiintoista sillä mitenkään poikkeavalla tätä aspektia elokuvassa ei tuotu ilmi, mutta jostain syystä se herätti itseni sitä ajattelemaan.

Henkilöhahmot ja heidän sosiaaliset kuvionsa ovat high school -elokuvista tuttua kauraa. Mukaan mahtuu kaikkien palvoma huutosakin johtaja joka on luonteeltaan ylimielinen ja koppava mutta silti suosiossa, hännystelijät jotka pyörivät hänen ympärillään, urheilijat joilta ruuti jäisi keksimättä sekä tietenkin epäsuositut nörtit joiden hahmot on luotu sellaiseksi että vähän hitaampikin katsoja ymmärtää syyt miksi kyseiset hahmoluokat eivät nauti suurinta mahdollista suosiota koulujensa käytävillä. Lisäksi mukana on myös kiltti tyttö joka osaa olla kuitenkin sopivan kova mutta reilu tarpeen niin vaatiessa.

Varsinaisesti mitään uutta elokuva ei katsojalleen tarjoa, mutta jos pitää hyvän mielen kevyestä komediasta jota katsoessa voi lepuuttaa aivojaan on tämä lajityypissään viihdyttävä tuotos.

Arvosana: 7/10 (IMDB: 4,5/10)

Leave a Reply

Your email address will not be published.