Perjantaipullo: Hiisi Kouko Barley Wine

Hiisi Kouko Barley Wine on kotimaisen Panimoyhtiö Hiiden erikoisolut (Barley Wine) jota löytyy tätä kirjoittaessa ainoastaan Alkon erikoiserän tuotteena. Vahvuutta oluessa on 10.5 %, katkeroaineita 73.0 EBU ja kantavierrettä 22.3 °P. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivuilta (lue täältä).

Oluen aukaistua löytää varsin miellyttävän ja makean tuoksun joka selkeästi erottuu edukseen. Tuoppiin kaadettunakin tuoksu säilyy ja siitä löytää havun vivahteita. Kaadettaessa olut ei vaahtoa käytännössä lainkaan ja tuoppiin kaataminen on siten nopea ja helppo operaatio.

Suutuntuma on raikas ja täyteläinen. Mausta löytää nopeasti vahvan humalan joka kuitenkaan ei hukuta alleen oluen makeaa ja hedelmäistä makua. Maku on miellyttävä ja helposti nautittava vahvasta humaloinnistaan huolimatta eikä aavistuksen kuiva jälkimakukaan nouse liikaa esiin. Testaamisen väärti olut.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. Thin Lizzy – Whiskey in the jar tai Gary Moore – Over the hills and far away.

Leave a Reply

Your email address will not be published.