Leffalauantai: On the Riviera (Rivieralla)

Danny Kaye esittää Jack Martinia sekä Henri Durania

On the Riviera (IMDB) joka suomennettuna tunnetaan nimellä Rivieralla on vuonna 1951 julkaistu musikaalikomedia. Elokuvan on ohjannut Walter Lang ja pääosarooleissa nähdään Danny Kaye, Gene Tierney sekä Corinne Calvet.

Tarinan pääosassa kerrotaan viihdetaiteilija Jack Martinista (Danny Kaye) jonka ura on vaakalaudalla. Hänen pomonsa haluaisi nähdä jotain uudenlaista ohjelmaa ja Jackin on pian kehitettävä ohjelmanumeroon toisenlaista näytöstä. Samoihin aikoihin kaupunkiin palaa menestyneiltä lentoreissuiltaan tunnettu Henri Duran. Duran ei näytä olevan tunnettu ainostaan taidostaan lentää vaan myöskin taipumuksestaan olla hameväen perässä juoksevaa sorttia – siitäkin huolimatta että hänellä on jo viehättävä vaimo Lili (Gene Tierney). Henristä Jack saa oivan inspiraation lähteen näytökseensä ja muutaman mutkan kautta hän päätyy esiintymään Henrinä myös esiintymislavan ulkopuolella Henrin kotona järjestetyissä juhlissa.

Juhlissa asiat alkavat saamaan hupaisia piirteitä Jackin onnistuttua esiintymään Henrinä hämäten monet vieraat. Tämän seurauksena hän myös päätyy keskelle Henrin liiketoimintoja tietämättä edes mistä on kysymys ja vähitellen kukaan ei tunnu enää tietävän mitä kukakin tietää ja mitä heidän pitäisi tietää.

Jackin kumppani Colette (Coiana Calvet)

En ole elämäni aikana katsonut kovinkaan montaa musikaalia eikä viimeisen kolmen vuoden sisällä ole tullut katsottua myöskään 1950-luvun elokuviakaan kuin ainoastaan neljä kappaletta, joten tätä taustaa vasten se tarjosi itselleni tavallisuudesta poikkeavan katselukokemuksen.

Ilahduttavaa kyllä On the Rivieran tarinan kepeän hupaisa ote yhdistettynä sen iloiseen musiikkiin ja viihdyttäviin koreografioihin piti mielenkiintoa yllä alusta loppuun saakka. Hahmojen sotkeutumisesta aiheuttavat koheltamiset ja siitä seuraavat väärinkäsitykset toivat mieleen myös merkittävästi uudemman komedian Dorm Daze (lue arvostelu) josta myös pidin.

Matkalle sattuneet väärinkäsitykset ja tilanteet jotka voisivat mennä pahasti pieleen ohjaavat tarinan kuitenkin kaikkien sankareiden osalta onnelliseen loppuun, joten kevyenä viihteenä tämä on varsin sympaattinen hyvän mielen elokuva.

Arvosana: 7/10 (IMDB: 6,4/10)

Leave a Reply

Your email address will not be published.