Lyhytelokuva: Drakkula

Kaverini lyhytelokuva Drakkula on vihdoin nähnyt päivänvalon, joten jaetaan se tännekin nähtäväksi!

Myös allekirjoittaneella on ollut sormensa pelissä tämän PepriEno Productionsin projektin tekemisessä sillä olin säveltämässä tähän musiikkeja, editoimassa ja tekemässä muutamia foley-äänityksiä.

Alunperin oma osuuteni oli tarkoitus olla puhtaasti säveltämisen puolella mutta lopulta sitten pääsin toimimaan myös ensisijaisena editoijanana. Editoinnin aikana tuli tarvetta myös muutamille foley-äänille joten näitä myös sitten kaverini kanssa väsäilimme editoinnin ohella muutamiin kohtiin joihin ei entuudestaan löytynyt kuvauksien aikana tehtyjä ääniä.

Oli mielenkiintoista lähteä tekemään editointia projektiin jossa ei ole ollut mukana esituotannossa eikä tuotannossa lainkaaan sillä sitä kautta pääsi näkemään myös eri tekijöiden tapaa toimia. Editoidessa pääsi myös opettelemaan paremmin DaVinci Resolvea jolla editointi tuli lopulta tehtyä.

Alunperin aloitin editoinnin Final Cut Pro X:llä mutta softassa olleiden ongelmien ja jatkuvien jäätymisten takia heivasin sen mäkeen ja siirryin DaVinci Resolveen. Sillä editointi oli onneksi jo entuudestaankin jollain muotoa tuttua oman edellisen lyhärin pohjalta joten aivan pystymetsästä ei tullut ohjelmasta toiseen hypättyä. Kiintoisa kokemus ja oppimiskokemus yhtä kaikki.

2 thoughts on “Lyhytelokuva: Drakkula”

Leave a Reply

Your email address will not be published.