Perjantaipullo: Kimito Kolme Pukkia Silta IPA

Suomalaisen Kemiön saarella sijaitsevan pienpanimon Kimito Brewingin Kolme Pukkia Silta on 6.1 % vahvuinen IPA. Katkeroita on 117.0 EBU ja kantavierrettä 14.1 °P. Olutta myydään tätä kirjoittaessa Alkoissa erikoiserän valikoimassa. Lisää tietoja löytää Alkon nettisivuilta (lue täältä).

Oluen aukaistua nousee esiin vahva IPA-oluille ominainen kirpeä ja raikas greipin tuoksu. Tuoksu kuitenkin säilyy maltillisena eikä ole omaan makuuni ainakaan tarpeettoman väkevää sorttia. Tuoppiin kaataminen menee nopeasti ja sujuvasti sillä vaahtoa ei pinnalle hakeudu juuri nimeksikään. Väri on monelle oluelle tutun keltainen ja koostumuksessa on vahvasti sameutta mukana.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on voimakkaasti esiin hyppäävää sorttia ja vahva humala ei jää huomaamatta makuprofiilista. Greippinen maku kuitenkin nousee hyvin esiin vahvan humaloinnin altakin, mutta omaan makuuni vahvasti korostuva humala ei maussa ole paras mahdollinen asia.

Makuasioistahan ei voi muuta kuin kiistellä eikä tämäkään olut missään nimessä itsellänikään juomatta jää vaikka pidänkin enemmän toisenlaisista IPA-oluista. Kyllä tätä ihan mielellään silti nauttii. Ilahduttavaa kyllä jälkimaku on neutraalin kuiva eikä se jätä liiallisen kirpeää tai väkevää tuntua peräänsä.

Musiikkina tämän kanssa toimii rempseän iloinen musiikki, mm. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee tai Tones and I – Dance Monkey.

Leave a Reply

Your email address will not be published.