Kuntosalikausi avattu!

Salikengät tuli hankittua

Viime viikon maanantaina sain hankittua työpaikan kuntosalille lätkän jolla pääsen käymään salilla. Koska salille pääsy vaatii asianmukaisia kenkiä kävin lauantaina kirkon jälkeen Intersportista etsimässä töppöset joilla salille saa mennä pyöriskelemään ja tekemään myös treenejä siinä sivussa jos pelkkä pyöriskely tuntuu muuten turhalta ja merkityksettömältä.

Ajatuksena oli etsiä edulliset kengät että edes pääsen menemään salille. Jos salilla innostuu käymään enemmänkin näkee kuitenkin vasta ajan kanssa minkälaisia liikkeitä tekee ja minkälaisia ominaisuuksia kengillä olisi hyvä olla joten hillittömiä summia ei kannattanut sijoittaa.

Ilahduttavaa kyllä Niken poistomalli oli edulliseen hintaan myynnissä joten 40 eurolla sai kengät liikkeestä kantaa pihalle. Tämä jos mikä oli erinomaista, sillä tähän mennessä parhaat kengät joita olen omistanut ovat olleet Nikejä (jotka ovat käytössäni pääasiallisena ulkokenkänäkin) joten hyvä ajankohta sattui kaupoilla käynnissä olemaan alennuksen osalta.

Viime sunnuntaina sitten kävin illalla muiden menojeni jälkeen tutustumassa työpaikan saliin. Sali oli monipuolinen ja laitteita löytyi vähän joka lähtöön, mutta koetin ainoastaan muutamaa. Testailin juoksumattoa ja kuntopyörää, muuten kyykkäilin kahvakuulat kädessä ja enimmäkseen hypin hyppynarulla. Säkkiä olisi tehnyt mieli piekseä, mutta valitettavasti nyrkkeilyhanskoja ei salilla ollut. Täytynee käydä ostamassa jokin päivä urheiluliikkeestä jonkinmoiset niin pääsee nyrkkeilysäkin kimppuun.

Nopeasti tuli huomattua että hyppynarulla hyppely oli aivan uskomaton tappolaji tällä kunnolla jo muutaman minuutin jälkeen. Lisäksi sai samalla havaita että hyppynarulla hyppely vaatii myös jonkinlaista koordinaatiotakin kehitettäväksi kunnon lisäksi, sillä parhaana sarjana sain hypittyä varmaankin alle 30 pyöräytystä. Jotenkin vain rytmi meni sekaisin ja naru tökkäsi jalkoihin.

Ensimmäisellä salikerralla oli kestoa luultavasti noin 30 minuuttia joten mitenkään pitkän kaavan kautta ei tullut lähdettyä. On parempi lähteä maltillisesti kehittämään salikäyntikulttuuria kuin täysillä ja veri suussa jotta motivaatio ei lopu heti ensimmäisen viikon jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa!

2 thoughts on “Kuntosalikausi avattu!”

  1. Olen samaa mieltä, että hyppynarulla hyppely on yllättävän raskasta. Hiljattain aloitin myös kuntosalilla käymisen, sillä meillä on töissä nyt uusi yrityssali. Paljon on opittavaa liikkeiden suhteen. Toivottavasti innostuksesi kuntosalilla käymiseen on pysynyt!

    1. Kiitos kommentista! Valitettavasti kuntoilukausi jäi siihen kun koronarajoitukset tulivat voimaan ja käymäni työpaikan sali meni kiinni 😀

      Vähitellen onneksi alkaa näyttämään siltä että salille taas alkaisi pääsemään joten toivon mukaan syksyn ja talven tullessa salille tulee jälleen löydettyä ellei rajoituksia jälleen jouduta ottamaan käyttöön 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.