Perjantaipullo: Birra Morena Oro

Birra Morena Oro on italialaisen Birra Morenan panimon lager. Vahvuutta sillä on 5.2 %. Harmillisesti muita tietoja oluesta en sitten löytänytkään ainakaan kotimaisella kielellä tai lontooksi joten tarkempia tietoja etsivä joutuu turvautumaan hakukoneiden pariin paremmalla menestyksellä.

Oluen tuoksussa on monien tsekkiläisten lagereiden tunnelmaa ja sokkona olisin väittänytkin olutta sen vuoksi tsekkiläiseksi. Vaahtoaminen on kevyen maltillista ja tuoppiin kaataminen käy vaivattomasti. Pinnalle muodostunut vähäinen vaahto katoaa myös pian pois. Väriltään olut on kuparinkeltaista.

Suutuntuma on puolitäyteläinen. Maku on raikas, hedelmäinen ja sitruksinen. Hetken suussa pidettyä maun vivahteet nousevat selkeämmin ja miellyttävämmin esiin. Omaan makuuni tämä on lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistuna erinomainen olut, eli sellainen että tätä tulee kyllä toisenkin kerran kaupasta kotiin kannettua jos haluan Budvarille vaihtoehdon mutta kuitenkin samanalaisella fiiliksellä.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. Nirvana – Heart-shaped box tai Alice in Chains – Man in the box.

Leave a Reply

Your email address will not be published.