Perjantaipullo: Baronka

Baronka on tsekkiläistyylinen pilsner. Vahvuutta siinä on 5.3 %, katkeroita 30.3 EBU ja kantavierrettä 12.6 °P. Väri on 13.4 EBC. Olutta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Pullon aukaistua löytää monelle tsekkiläiselle lagerille tutun suhteellisen imelän ja raikkaan tuoksun joka myös tuopissa säilyy hyvin mukana. Vaahtoa ei muodostu juuri lainkaan edes nopealla kaatamisella joten ylitse kuohumista ei tarvitse erityisemmin varoa. Väriltään Baronka on kullankeltainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on hedelmäinen ja hieman sitruksinen ja mikäli tsekkiläisistä lagereista yleensä pitää ei tämänkään kanssa varmasti voi pieleen mennä. Hyvä ja helposti lähestyttävä olut jota etenkin kesällä voin kuvitella nauttivani aurinkoisena kesäpäivänä terassilla mikäli tätä jossain vastaan tulee.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. The Smashing Pumpkins – Bullet with butterfly wings tai Hole – Celebrity Skin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.