Perjantaipullo: A.Le Coq Premium gluteeniton olut

A.Le Coq Premium gluteeniton olut on 4.7 % vahvuinen vaalea lager. Harmillisen huonosti mitään teknisempiä tietoja oluesta löytyi eikä edes valmistajan sivulla ollut mainintaa tästä gluteenittomasta oluesta joten ainot tiedot jääköön vahvuuteen. Olutta löytää hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Tölkin aukaistua löytää helposti suhteellisen vahvan ohraisen tuoksun. Tuoppiin kaataminen käy helposti sillä olut vaahtoaa maltillisesti. Vaahto myös katoaa pian pois oluen pinnalta.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja raikas. Maku on hivenen pistävä ja aavistuksen väkevään kallistuvaa sorttia. Kulauksen jälkeen suuhun jää jälkimakuna hieman väkevää tuntua joka katoaa onneksi nopeasti pois. Juomakelpoinen, mutta ei kuitenkaan omaan mieltymykseeni mitenkään erityisen hyvä lager.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. Anna Puu – Ota minut tällaisena kuin oon tai Laura Närhi – Hetken tie on kevyt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.