Suomi poikkeustilassa, mutta koettakaa kestää

Kuva johon voin helposti samaistua

Kuten jokainen enemmän tai vähemmän mediaa seurannut – tai edes ihmisten ilmoilla liikkunut tai muiden kanssaihmisten kanssa keskustellut – ei ole voinut välttyä huomaamasta että Suomessa kuten muuallakin maailmassa elämme varsin hämmentäviä ja poikkeuksellisia aikoja. Suomeen on siis koronaviruspandemian vuoksi määritetty poikkeustila jollaista ei ilmeisesti ole aikaisemmin asetettu rauhan aikana.

Koska tämän blogin tarkoituksena ei ole juurikaan kertoa uutisia maailmalta vaan tämän blogin tarkoitus on olla olemassa vain huvin vuoksi ja kertoa itseäni kiinnostavista asioista ja omasta elämästäni, joten laitan tähän hieman yleistä turinaa miten omassa elämässä asiat on muuttunut tämän poikkeustilanteen vuoksi 🙂

Olen tehnyt viime viikon torstaista saakka työni etänä kotoa käsin. Tämä on nykyisessä työssäni ollut poikkeavaa sillä aikaisemmin olen ollut lähes aina paikalla, mutta käytännössä etätyöskentely ei ole itselleni mitään uutta eikä ihmeellistä ja useassa aikaisemmassa työssäni olen töitä tottunut etänä tekemään. Onneksi näin, sillä poikkeustilanne yhteiskunnassa ei aiheuta allekirjoittaneelle minkäänlaista kulttuurillista shokkia etätyöhön siirtymisen vuoksi vaan on aivan normaali toimintamalli työnteossa muutenkin.

Harrastustoimintani ei ole sen enempää kokenut myöskään mitään muutosta. Harrastuksiini kuuluu tietokoneella ja konsoleilla pelaaminen joten työpäivän jälkeen Counter-Strike on toiminut aivan samalla tapaa kuin ennenkin ja Discordissa voi yhä jutella ihmisten kanssa pelatessaan. Pianoa ja kitaraa voi soitella ja lauleskella, kirjoja voi lukea, elokuvia katsoa, blogia kirjoittaa ja musiikkia kuunnella joten omassa elämässä tähän mennessä käytännössä mikään ei ole tämänkään suhteen muuttunut. Tällaisina päivinä on hyvä olla sopivasti epäsosiaaliseen elämään ja harrastuksiin tottunut nörtti 😀

Luultavasti ainoa selkeä muutos elämässä tällä hetkellä on tullut seurakunnan tilaisuuksien peruuntumisessa. Jumalanpalveluksia on peruttu ja myös seurakunnan pienryhmä on nyt tauolla joten jotain muutosta itsellekin tästä nykyisestä tilanteesta on tullut. Eipä siinä, sillä mennään kunnes tilanne muuttuu.

Evankeliumi Johanneksen mukaan, 14:27 Rauhan minä jätän teille: minun rauhani-sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

Vaikka maailmassa on monella tämän nykyisen pandemian myötä vaikeat ajat niin toivon mukaan se saa kuitenkin ihmiset miettimään myös tämän ajan jälkeistä iankaikkista elämää. Etsivä löytää ja kun koputtaa nin avataan. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.