Perjantaipullo: Naapurikylän Kaataja

Vakka-Suomen panimon Naapurikylän Kaataja on 5.3 % vahvuinen pilsner. Muita tietoja netistä en tätä kirjoittaessa oluesta löytänyt edes panimon omalta kotisivulta. Sivut löytyvät muuten kiinnostuneille osoitteesta http://www.vasp.fi/fi/.

Oluen aukaistua tuoksun erottaa selvästi vahvana ja raikkaana, aavistuksen kirpeänäkin mutta varsin miellyttävänä ja hedelmäisenä. Tuoppiin kaadettaessa olut kuohuaa tasaisesti ja maltillisesti. Pinnalle muodostuva paksu vaahto kuitenkin katoaa pinnalta pois ennen kuin oluen ääreen kerkeää rauhoittua. Väri on kuparin kellertävä ja koostumus on suhteellisen kirkas.

Suutuntuma on hieman pistävä ja kirpeä mutta tasapainoinen ja miellyttävä. Maussa on raikkautta ja pirteyttä, kesäistä hedelmäisyyttä. Miellyttävä olut omaan makuuni.

Musiikiksi tämän kanssa toimii kepeä musiikki, mm. Sugababes – Push the button tai Atomic Kitten – The Tide is High.

Leave a Reply

Your email address will not be published.