Kengät vaihtoon

Nike Revolution

Kevät on alkanut tekemään hyvin tuloaan Koivukylään, aurinko paistaa kauniisti ja ilma on houkutteleva ulkoilua varten. Lenkkeily jäi viime vuoden loppua kohden vähemmälle ja loppui kokonaan viimestään siihen kun ulkokengät alkoivat olemaan siinä kunnossa että niillä ei halunnut kävellä yhtään enempää kuin välttämätön pakko on.

Vanhoista kengistä pohjat menivät siihen kuntoon että jalat eivät enää saaneet kunnollista tukea (jalat hakeutuivat “sisäänpäin” sivusuunnasssa koska pohjan toinen puoli litistyi) eikä itselleen halua hankkia selkävaivaa tai tarpeettomia lihasjumeja huonojen kenkien vuoksi. Lyhyemmälläkin matkalla jo alkoi vähitellen huomaamaan että kengät kaipaisivat uudistamista.

Kuten yleensäkin on ollut tapana niin myös tälläkin kertaa, eli uusien kenkien hankinta kesti tovin jos toisenkin ennen kuin sain aikaiseksi. Monestihan kengät uusii vasta siinä vaiheessa kun varpaat paistavat pihalle tai vettä valuu sisälle jostain kengässä olevasta reiästä enemmän kuin tarvetta olisi, mutta koska aikaisemmat Niket olivat muuten kestävää tekoa ei tätä alkanut tapahtumaan ja uudet kengät tulikin poikkeuksellisesti haettua marketista kun keväisen sään houkutus alkoi väkisin vetämään ulkoilman puoleen lenkkeilemään.

Yleensä olen käyttänyt yksiä kenkiä niin lenkkeilyssä kun arjessakin, mutta tämä on ollut huono ratkaisu. Käytännössä lenkeillä kengät tuppaavat toki jossain vaiheessa keräämään raikkaita luonnon tuoksuja itseensä eikä sellainen ole kanssaihmisiä ajatellen mukava homma mikäli samoissa tiloissa pyörii samat tohvelit jalassa. Tietenkin kenkiä sitten aina tulee pestyä, mutta valitettavasti se painottuu pakon edestä viikonloppuun mikäli on vain yhdet kengät jotka sopivat muuhun asuun.

Nike Tanjun

Tällä kertaa päädyin kerralla ostamaan kahdet eri tohvelit eri käyttöä varten, Nike Revolutionit ja Nike Tanjunit. Toiset on lenkkeilyä varten ja toiset arkielämän käppäilemistä varten. Näppärää. Ei enää luontotuoksuja keränneitä kenkiä ihmisten ilmoilla! Tästä oivalluksesta jos ei irtoa Nobelin rauhanpalkintoa niin ei sitten mistään.

Käytännössä siniset Revolutionit otin käyttöön lenkkeilyä varten ja mustat Tanjunit jäivät arkikäyttöä varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.