Perjantaipullo: Belhaven 90 Wee Heavy

Belhaven 90 Wee Heavy on skottilaisen Belhavenin panimon vahvaa 7.4 % vahvuista alea. Katkeroita oluessa on 22.0 EBU ja kantavierrettä 15.9 °P. Lisää teknisiä tietoja löytää Alkon sivuilta (lue täältä).

Oluen tuoksu on miellyttävän lämmin, imelä mutta kuitenkin varsin houkutteleva niin pullossa kuin tuopissakin joskin tuopissa tuoksu pääsee merkittävästi paremmin oikeuksiinsa.

Tuoppiin kaato käy helposti vähäisen vaahtoavuuden vuoksi ja vaahto jota kaatamisesta syntyy katoaa pinnalta pois ennen kuin sitä ehtii maistamaan. Väriltään olut on kastanjanruskeaa.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on mukaansa tempaavaa sorttia. Humalointi on maltilinen mutta selkeästi erottuva ja rennon tasapainoinen. Maltaisuus nousee esiin makuun miellyttävästi ja tällaisenaan toimii ainakin allekirjoittaneelle erinomaisen hyvin. Ei aivan Suosituksia-sivun tasoa, mutta varsin lähelle päästään.

Musiikkina tämän kanssa toimii gootahtavissa vesissä soljuvat kappaleet, mm. The Black Capes – And I wait tai Basszilla feat. Omnimar – Ghost in my head.

Leave a Reply

Your email address will not be published.