Perjantaipullo: Celia Premium Czech Dark Lager

Tsekkiläisen Zatecky pivovari -panimon Celia Premium Czech Dark Lager on nimensä mukaisesti 5,7 % vahvuinen gluteeniton tumma lager. Kantavierrettä on 14.2 °P ja katkeroaineita on 30.0 EBU. Lisää tietoja löytää suomeksi Alkon sivuilta (lue täältä).

Pullosta oluesta erottaa hieman humalaisen tuoksun joka tuoppiin kaadettuna vielä mukana säilyy, vaikkakin heikompana. Vaahtoavuus on maltillista ja pinnalle muodustunut pitsinen vaahto katoaa nopeasti pinnalta pois ennen kuin sitä kerkeää edes päästä maistamaan.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Alussa tuntuma tuntuu aavistuksen laimealta, mutta hetken suussa makua etsiessä nousee keskitäyteläinen olemus selkeämmin esiin. Maku on hienoisesti imelää sorttia ja siitä erottaa hieman vivahteita paahteisuudesta ja hedelmäisyydestä.

Maku on menettelevä. Ei missään nimessä huono, mutta jättää silti kaipaamaan vahvempaa ja tummempaa tuntua ainakin allekirjoittaneen osalta.

Musiikkina toimii tämän kanssa sopivan hämyinen goottitunnelma, mm. Moonspell – Vampiria tai The Mission – Wasteland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.