Kokkailukeskiviikko: Pastaa arrabbiata pastakastikkeella

Valmis ateria

Kokkailukeskiviikko on ollut jo kauan tauolla sillä laittamani ruoat kotona ovat pitkälti olleet sellaisia joista olen jo kirjoittanut tai sellaisia mistä ei ole mitään kerrottavaa – ts. nuudeleita, pekonia sellaisenaan vailla lisukkeita tai muuta vastaavaa simppeliä ja nopeaa ruokaa.

Muutaman uuden ostetun astian myötä kuitenkin innostuin vaihteeksi laittamaan sellaistakin ruokaa jollaista en kovin usein ole laittanut tai josta en ollut aikaisemmin kirjoittanut, joten jaetaan kokkailu tännekin.

Ateriaksi valmistui spaghettia arrabbiata pastakastikkeen kera. Lisäksi annoksen päälle tuli laitettua pinaattia sekä siroteltua hivenen parmesaanijuustoa. Lisukkeena oli tomaattia sekä ranskalaista brie-juustoa viipaloituna. Palan painikkeena toimi Stella Artois -lager.

Aterian pääainesosat

Aterian valmistaminen alkoi heittämällä vettä kiehumaan kattilaan. Heitin vettä summamutikassa vajaan litran verran ja kun vesi kiehui laitoin veteen hippusellisen suolaa ja laitoin spaghettia veteen.

Veden kiehumista odotellessa oli hyvä aika viipaloida sipulista puolikas sopivan pieniksi paloiksi, nakata nokare voita pannulle ja laittaa sipulit paistumaan. Sipulien hetken paahduttua heitin pannulle sekaan pastakastikkeen jota lämmitin sipulin kera pienellä lämmöllä.

Pastakastikkeen lämmetessä ja spaghetin kiehuessa kerkesi viipaloida puolikkaan tomaatin muutamaksi siivuksi. Samalla tuli leikeltyä pieniä siivuja brie-juustoa ja aseteltua ne valmiiksi pienelle lautaselle pääateriasta erilliseen astiaan.

Pieni erillinen astia on kätevä ruoan lisukkeille
Ateria lähempää kuvattuna

Pastan kiehuttua noin kahdeksan minuuttia nostelin pastaa lautaselle sopivan kokoisen annoksen, heitin päälle hieman pastakastiketta sekä sipulia pannulta ja sirottelin sen jälkeen annoksen päälle parmesaania sekä pinaattia. Pinaatti on makunsa puolesta hyvä lisäsilaus tämänkaltaiseen pasta-ateriaan, mutta lisäksi se antaa myös miellyttävän vivahteen annoksen visuaaliseen ilmeeseen.

Ruokajuomaksi valikoitui Stella Artois -olut joka on miellyttävän raikas lager. Kyseisen tyylinen lager sopii hyvin pasta-aterian juomaksi, vaikkakin punaviini olisi ollut luultavasti parempi vaihtoehto. Koska punaviiniä ei kuitenkaan ollut eikä Alko ollut ateriaa laitettaessa auki valitsin seuraavaksi parhaimman vaihtoehdon.

Kokonaisuutena hyvä ateria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.