Perjantaipullo: Ambar Especial

Ambar Especial on La Zaragozanan (joka tunnetaan kaupalliselta nimeltään Ambarina) panimon lageria. Vahvuutta oluessa on 5.2 %, katkeroita 21.0 EBU ja kantavierrettä 13.2 °P.

Gluteenitonta versiota tästä oluesta myydään ainakin hyvin varustelluissa marketeissa, mutta Alkoissa vakiovalikoiman tuotteena on myös samanlaista olutta jossa kyseistä gluten free -ilmaisua ei ole. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Tuopissa ja pullossa erottaa rikkaan hedelmäisen lagerin ominaistuoksun jossa nousee esiin aavistus hunajaisuutta. Tuoppiin kaataminen on helppoa ja vaivatonta lähes olemattoman vaahtoavuuden vuoksi. Väri on kullan keltainen vaikkakin valaistuksesta johtuen kuvassa näyttää hieman tummempisävyiseltä.

Suuntuntuma on keskitäyteläinen vaikkakin se lähentelee melkein täyteläisyyden rajoja. Maku on raikas, hedelmäinen ja hunajainen.

Kokonaisuutena tämä on miellyttävän makuinen olut joka toimii itsenäisenä juomana kuin myös helposti aterian seuralaisena.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti vaikkapa kepeää tunnelmallista saxofonimusiikkia, mm. Kenny G – Songbird tai muutoin kevyttä musiikkia kuten Sade – No ordinary love.

Leave a Reply

Your email address will not be published.