Lampun vaihto-operaatio autoon johti hinausauton paikalle kutsumiseen (KLIKKIOTSIKKO!)

Eilen päivällä päätin lähteä vihdoin laittamaan autostani palaneen lampun kuntoon. Ajoin läheiselle Nesteen huoltoasemalle ja kävin etsimässä oikeanlaista polttimoa. Tarkistin myyjän kanssa vielä mikä on oikea lamppu ja pääsin perehtymään polttimon vaihdon ihmeelliseen maailmaan.

Menin autolleni, avasin konepellin, irrotin entisen polttimon pois ja väkersin uuden polttimon tilalle. Tämä oli tarpeeksi helppo operaatio sillä onnistuin sen omatoimisesti tekemään vailla mitään työkaluja.

Harmillista kyllä valo ei syttynyt tästäkään huolimatta, mutta samalla tuli huomattua että samalla puolella oleva toinen etuvalon osakaan ei pala sen enempää joten pystyin nopeasti päättelemään että vika on jossain muussa kuin polttimossa. Luultavasti sulakkeessa, mutta en jäänyt sitä siinä vaiheessa sen tarkemmin perehtymään.

Tämän jälkeen sitten pääsimmekin otsikon mukaiseen episodiin. Hyppäsin autoon ja rupesin starttaamaan. Starttimoottori piti ihmeellistä nakutusta eikä ottanut startatakseen. Muutamia kertoja yritin ja aina sama lopputulema, nakutusta vain kuului eikä auto startannut.

Pian havaitsin jo että sähkön saanissa alkoi olemaan haasteita – kaikki valot eivät enää kojelaudassa syttyneet eikä myöskään automankka tullut normaaliin tapaan ulos tai toisilla käynnistyksillä enää mennyt takaisin sisälle. Googlailemalla asiaa vahvistui mielikuva siitä että ongelmana oli akun varauksen vähäisyys.

Hinauspalvelu tuli pelastamaan

Soitin kaverilleni josko hän pääsisi tulemaan antamaan apuvirtaa. Tunnin päästä hän suunilleen oli paikan päällä ja koetimme kaapeleilla käynnistää autoa kuten ennenkin olen hänen kanssa tehnyt talvella, mutta tällä kertaa apuvirrasta kaapeleilla otettuna ei ollut minkäänlaista vaikutusta. Auto ei inahtanutkaan eikä apuvirta ollut virtaa josta olisi ollut apua joten täytyi turvautua hinauspalvelun apuun.

Hinauspalvelu tuli noin puolen tunnin päästä varmaankin paikalle. Hänellä oli vielä apuvirtalaite mukana josta hän antoi akulle virtaa jotta näki onko tarvetta hinaamiselle vai lähteekö auto sillä käyntiin. Ilahduttavaa kyllä tämän ihmeellisen mystisen sähkövirran ansiosta Mini sai elinvoimansa takaisin ja heti ensimmäinen yritys startata tuotti toivotun lopputuleman 🙂

Tämän jälkeen tuli ajeltua rinkiä noin 30 minuuttia Koivukylässä jotta sai auton akkua ladattua sen verran että sen uskalsi sammuttaa. Ajelu meinasi hieman käydä kuumottamaan koska bensavalo loisto kirkkaana kuin radioaktiivinen rotta pimeässä kellarissa, mutta onneksi menovesi ei päässyt loppumaan ja pääsin takaisin vielä kotipihaan. Pihassa pidin autoa muutaman minuutin sammuksissa ja koetin vieläkö auto starttaa. Kaikeksi onneksi auto starttasi vailla huolia ja murheita joten pääsin pärräilemään Minillä ABC:lle tankille 🙂

Loppu hyvin kaikki hyvin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.