Kokkailukeskiviikko: Kepeä kasvisateria

Kepeä ja helppo illallinen

Tämänkertaiseksi iltaruoaksi valmistui kepeä mutta sangen täyttävä kasvisateria. Ateriaan tuli keitettyä kattilassa yksi esikeitetty maissintähkä, pannulla paistettua kaalia ja vihreää paprikaa, kylmänä ja raikkaana otettua muutama siivu tomaattia sekä uunissa pienessä astiassa lämmitettyjä herkkusieniä ja kesäkurpitsaa. Juomaksi tämän kanssa tuli otettua A.Le Coqin alkoholiton lager.

Aterian valmistaminen oli helppo ja mutkaton prosessi. Pannulle heitin pienen määrän öljyä ja viipaloin puolikkaan vihreän paprikan paistumaan. Lisäksi pannulle meni myös muutama kaalinlehti pieneksi viipaloituna.

Keitin vettä litran ja laitoin maissintähkän sinne sekaan. Uuniin tuli pieneen astiaan laitettua pari pientä herkkusientä sekä muutama viipale kesäkurpitsaa ja annoin näiden valmistua siellä oman aikansa samalla kun muun aterian antoi valmistua fiilistuntumalla sopivan oloiseksi.

Ateria hieman lähempää

Muutama tomaattisiivu tuli otettua lautasen reunalle raikkaana ilman lämmittämstä. Tämä oli omaan makuuni toimiva kombinaatio sillä raikas tomaatti kylmänä sopii hyvin antamaan tasapainoa lämpimien ruokien kanssa. Lisäksi tomaatin punainen sävy antaa mukavaa kontrastia aterian muihin väreihin.

Ainoa mikä ei erityisen hyvin toiminut oli uunissa lämmitetyt kesäkurpitsat ja sienet. Nämä olisivat kaivanneet jotain lisuketta, esimerkiksi jotain kastiketta joka olisi antanut enemmän kosteutta. Tällaisenaan nämä jäi hieman liian kuivaksi, joten ensi kerralla täytynee koettaa kehittää jotain näiden kaveriksi mikä pitäisi aterian nestetasapainon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.