Perjantaipullo: Cerveza Del Puerto Valparaiso

Chileläisen Cerveza del Puerton Valparaiso on 4,5 % vahvuinen Amber Ale jonka IBU-arvo on 22. Tuotteesta en muita tietoja juuri sitten löytänytkään suomeksi tai englanniksi. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa ja omani hankin Koivukylän K-Citymarketista.

Etiketti on mukavan persoonallinen, erottuva ja myöskin houkutteleva tyyliltään. Pullon aukaistua vaahtoavuus oli ainakin testipullossa aavistuksen yli-innokasta sorttia ja hieman vaahtoa nousi kaulasta ulos ja pitkin pöytiäkin, mutta onneksi määrä joka hukkaan valui jäi vähäiseksi.

Tuoksu on miellyttävän makea, aavistuksen jopa siirappisuuteen taipuvainen. Väri hakeutuu tummaan ruskeaan sisältäen hivenen punasävyä. Omaan makuuni tuoksu ja väri ovat miellyttäviä.

Suutuntuma on keskitäyteläisen ja täyteläisen rajamaastoissa kallistuen melkeinpä täyteläisen puolelle. Maku on aistikas ja kepeän pikantti, tummavivahteinen ja kepeän ruismainen. Miellyttävä ja omaan suuhun sopiva olut.

Musiikkina tämän kanssa menee mukavasti kepeä jenkkirock, mm. Jimmy Eat World – The Middle tai Puddle of Mudd – Blurry.

Leave a Reply

Your email address will not be published.